Press "Enter" to skip to content

Požutjela vam je bijela odjeća? Isprobajte ovaj jednostavan trik!

Bijela košulja, bijela majica ili bijelo donje rublje uvijek su na početku najčišće bijele boje. Međutim, već nakon nekoliko pranja postaju prljavobijeli, sivi… Mogu čak i požutjeti ako se peru s obojenim komadima.

Internetski savjetnici tvrde da su pronašli spasonosno rješenje uz koje će bijela odjeća ponovno biti bijela… i to uz jednu namirnicu koja zapravo nema puno veze s bijelom bojom u klasičnom smislu. Riječ je o, ne biste vjerovali, biberu, piše “Jutarnji list”.

Ovaj začin koji mnogi imaju u svom domu trebao bi, dakle, pomoći u čišćenju bijele odjeće. Da biste to postigli, tvrde internetski savjetnici, u veš-mašinu trebate staviti isključivo bijeli veš, a u bubanj dodati kašičicu bibera. Naprimjer, krupnije samljeven crni biber. On bi trebao djelovati poput abraziva i na taj način ukloniti prljavštinu ili drugu boju s odjeće. No, da bi talog nestao s rublja, nije dovoljan samo biber.

Uobičajeno, u odjeljak mašine treba dodati i odgovarajuće sredstvo za pranje veša. Pritom se ne smije prati na previsokim temperaturama; gornja granica trebala bi biti 40, a preporučljivije bi bilo 30 stepeni. Rezultat bi, tvrdi se, trebao biti obećavajući.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *