Press "Enter" to skip to content

Pravoslavni svećenik o pokrivenim muslimankama: To su čedne žene, a društvo zavisi od…

Gostujući na RTRS-u jedan od svećenika Srpske pravoslavne crkve dao je zanimljive izjave, a video tog gostovanja već se počeo širiti društvenim mrežama.

“Neki put se mi kršćani tako sprdamo, kažemo vidi ove muslimanke kako su se zabradile, kao šta izigravaju? Kako šta izigravaju? Ma oni bre spasavaju svoje djevojke i svoje žene, jer ustvari jedno društvo zavisi od zdrave žene, od zdrave, čedne i moralne djevojke”, kazao je, između ostalog, monah.

Sveštenik Arsenije je govorio o moralu općenito, o porodici, ali i onim djevojkama i ženama čija odjeća previše otkriva. Pogledajte video.

Inače, monah Arsenije, svjetovnog imena Aleksandar Jovanović, nekadašnji je stomatolog. Interesantno je u mladosti bio muzičar i prijatelj članova jedne od najpopularnijih grupa na ovim prostorima-EKV (Ekatarina Velika).

Prije nekoliko mjeseci je za crnogorski portal “Refleksija” dao intervju u kojem je govorio o paklu droge kroz koji su prošli njegovi prijatelji muzičari, koje je ovaj porok koštao života.

Arsenije je sedam godina proveo i u manastirima širom svijeta, a bio je osamljen i pet godina na planini bez kontakta svijetom kako bi pronašao put spasenja i svoj duševni mir.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *