Press "Enter" to skip to content

Preminula Neira Odobašić (33), najuspješnija bh. triatlonka i jedna od najboljih u regionu

Najuspješnija bosanskohercegovačka triatlonka Neira Odobašić preminula je jutros u 33. godini života.

Neira je bila najuspješnija bh. triatlonka i jedna od najboljih u regionu, a posljednji veliki uspjeh ostvarila je u Norveškoj gdje je završila najekstremniji triatlon na svijetu poznat kao Norseman.Na ovom triatlonu dobila je i “crnu majicu” budući da se našla među 160 najboljih takmičara i takmičarki, što nikome iz regije do sada nije pošlo za rukom. Ujedno je bila prva žena iz regije koja je učestvovala na Norsemanu.

“Za mene je bila velika stvar stajati na vrhu Gaustatoppena jer je to cilj koji sam godinama gledala na raznoraznim snimcima i fotografijama vezanim za Norseman. S druge strane, na dan utrke ste od 3:00 sata ujutro u ‘race modeu’, ne dozvoljavate sebi da osjećate bol, hladnoću… Fokus je na plivanju, pedalanju, trčanju, kretanju, ishrani i kada konačno možete stati na cilju, sve emocije od tog dana, mjeseci treninga, od činjenice da ste tu, jednostavno vas preplave”, prenijela je Neira nedavno za portal Klix.ba svoje prve utiske nakon utrke.

Govoreći o budućim izazovima, Odobašić se tada prije svega nadala da će njen uspjeh potaknuti i druge, pogotovo djevojke, da budu još aktivnije.

Nedavno je nastupala i u Poreču gdje je utrku završila na drugom mjestu u svojoj konkurenciji.

Bila je i vrsan programer te je više godina radila u nekoliko IT kompanija u Sarajevu. Nedavno je osnovala i svoju firmu.

Iz policije su za portal Klix.ba potvrdili da su u noći s nedjelje na ponedjeljak oko 1:00 sat po pozivu pronašli beživotno tijelo te da prve sumnje ukazuju na samoubistvo. Dodali su da i dalje traju istražne radnje o ovoj tragediji.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *