Press "Enter" to skip to content

PREMINULA TRUDNICA IZ UKRAJINE ČIJA JE FOTOGRAFIJA OBIŠLA SVIJET

Trudnica i njena beba preminule su nakon što je Rusija bombardovala porodilište u Mariupolju u kojem se trebala poroditi. Slike žene koja je na nosilima prebačena u kola hitne pomoći obišle ​​su svijet, pokazujući sav užas rata, piše AP.

Bio je to jedan od najbrutalnijim trenutaka tokom 19 dana ruske invazije. Žena je hitno prebačena u drugu bolnicu, ali bliže liniji fronta, gdje su ljekari uradili sve kako bi nju i dijete održali u životu.

“Više od 30 minuta reanimacije majke nije dalo rezultate”, rekao je Marin u subotu.

“Oboje su umrli”, dodao je.

U haosu nakon vazdušnog napada u srijedu, medicinari nisu imali vremena da saznaju ime žene prije nego što su njen muž i otac došli da odnesu njeno tijelo.

Optuženi za ratne zločine, ruski zvaničnici su tvrdili da su porodilište zauzeli ukrajinski ekstremisti kako bi ga koristili kao bazu, te da u njemu nisu ostali pacijenti ili medicinari. Ruski ambasador u UN-u i ruska ambasada u Londonu nazvali su slike “lažnim vijestima”.

U gradu koji je više od nedelju dana bez zaliha hrane, vode, struje ili grijanja, struja iz agregata za hitne slučajeve rezervisana je za operacione sale.

Kako su preživjeli opisali svoje muke, eksplozije napolju potresle su zidove. Granatiranje i pucnjava u tom području su sporadična, ali nemilosrdna. Emocije su na vrhuncu, čak i dok se doktori i medicinske sestre koncentrišu na svoj posao.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *