Press "Enter" to skip to content

PREMINUO MLADIĆ ELDAR KARAVDIĆ: PRIJATELJI SE OPRAŠTAJU BOLNIM PORUKAMA NA FACEBOOK-U

Nakon velike brobe sa opakom bolešću danas je na bolji svijet preselio Eldar Karavdić, mladić iz Sarajeva koji je na svojoj koži osjetio sve nedaće koje sa sobom život nosi.

Eldar je dijete iz SOS dječijeg sela. Na početku agresije na BiH, ostao je nažalost bez oba roditelja. Međutim, to ovog mladića nije pokolebalo, te je uz pomoć dobrih ljudi uspio izrasti u čovjeka koji je postao ravnopravan član društvene zajednice, iako to u njegovom slučaju nije bilo jednostavno. Nije imao podršku bioloških roditelja, ali mu je podrška koju je dobivao u ovom Dječijem SOS selu u mnogome pomogla.

Iskušenja koja je u početku imao dala su mu dodatni motiv da se školuje, završi faklutet, pronađe posao, ali je teška bolest bila ipak jača i od njegove čelične volje za životom. To mogu posvjedočiti svi koji su poznavali ovog mladića.

Imali smo priliku prije nekoliko godina razgovarati sa Eldarom i tada smo se uvjerili o kakvom karatkeru je zapravo riječ. Njegovu priču uz posljednje pozdrave, možete pogledati na ovom linku.
Inna lillahi wa inna ilayhi raji’un

Danas je na bolji svijet preselio moj prvi sin Eldar Karavdić kojem nisam bila biološka ali jesam bila majka a on moje prvo i najbolje dijete na dunjaluku. U Tuzli u domu za nezbrinutu djecu odmah je postao i bio samo moj. Kako mi je u zadnje vrijeme govorio”uvijek si me držala u krilu i uvijek se sjećam tvoje crvene kose”. Vodila sam ga ,uz dozvolu njegovog oca, kući stalno mada to nije bilo dozvoljeno po pravilima doma.Sve slike koje je imao kao mali ja sam ga slikala,dijete moje duše i srca. Kad mu je otac preselio nisam ispunjavala godinama i bračnim statusom uslove da ga usvojim i to nikad nisam prežalila…

Zvala sam ga sine a on mene majka moja. Na zadnjoj operaciji u Mostaru sav sretan ,na intenzivnoj ,kaže “Došla mi moja majka”,pa kad sam ga pitala šta da muž i ja uzmemo kaza,lutka moja lijepa,dijete moje prvo i jedino:”Uzmi mi štapiće za uši i brijač ,ti me uvijek kupala i čistila kako da ti budem sad prljav.”Nije prošao dan da dovila Allahu nisam za njega, klanjali dobrovoljne namaze, molila za dove s hadza, sve iz beskrajne želje da ga Allah izliječi. Sve priče koje su bile tajna i koje su ga boljele mi je rekao a ja i muž smo dovilii da Allah od nas uzme zdravlje pa. njemu da.Uvijek je bio najljepše,najkulturnije ,najdobrodušnije moje milo dijete,borac,uspješan.
Duša mi krvari oči moje lijepe za tobom.Sad ćete svi pisati hvalospjeve o njemu,vi koji ste ga voljeli a i vi koji ste od napora za njega učinili samo da ga se danas sjetite ,al neka,svakom svoja djela a moj Eldar je nagrabio i zaradio dobrih djela na dunjaluku da mu se širom otvore najljepša dzenetska vrata amiiin amiiin amiiin.Zvalo je još jedno dijete mene mati al nikad s takvom ljubavlju ko on,nikad s takvom osmjehom…Kad sam ,skoro,na grupi od 100.000 žena tražila dovu za mog Eldara ,a u grupi bile ,skoro sve,žene s kojim sam u prijateljima i znamo se i lično,ni jedna,ama ni jedna,nije se udostojila poruku mi poslati nekamoli nazvati. I jedna.A sestrom ste me zvale.Ali vama vaša djela a nama naša.Samo nemojte ni sad da mi pišete,neka,ne trebate se zahmetiti.Hvala mojoj Sajri koja je još dijete i jedina se javila,zabrinuta za mog sina.
Hvala i vama koje ste se pokazale kao i Eldarova cura kojoj ću ja da tražim hak na ahiretu.Nije vjera samo beš vakat namaz nego i insanluk pa ko ima i pokaže a ko nema šta će takva mu japija.Nije moj Eldar umro on je preselio na ahiret svijet da mi bude i tamo ponos i dika kad se sastavimo tamo Amin.

Dragi Eldar Karavdić otisao si na bolji svijet, ovaj ti je bio težak i surov.
Molim Allaha da ti se smiluje, oprosti grijehe i uvede u Dzennet. Amin
Preminuo je Eldar Karavdić mladost
Poznat, nepoznat mlad čovjek stasao u sportistu u dobra čovjeka, ali …
Bolest je uzela svoj danak Meni osta sjećanje na divnog dječaka.
Neka ti je laka zemlja dragi Eldare, mislila sam da više ne mogu zaplakati…

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *