Press "Enter" to skip to content

PRIČA O FUDBALERU SADIO MANEU: PREPORODIO SVOJE SELO, DAJE IM MJESEČNA PRIMANJA, IZGRADIO IM SVE!

Liverpoolov napadač Sadio Mane (30) brojnim velikodušnim gestama preporodio je svoje rodno selo iz djetinjstva Bambali koje se nalazi na jugu Senegala.

Napadač koji ovog ljeta prelazi iz Liverpoola u Bayern u transferu vrijednom 40 miliona eura vratio se ovog mjeseca u svoju domovinu kako bi učestvovao u humanitarnoj utakmici zajedno s El Hadji Dioufom i Papissom Cisseom.

Uvijek je održavao čvrst odnos s Bambalijem i 2.000 stanovnika koji tamo žive.
U prošlosti je donirao značajne svote novca za poboljšanje uvjeta u selu, uključujući iznos od 580.000 eura za izgradnju nove bolnice u njegovom rodnom mjestu.A nakon što je prethodno donirao 230.000 eura za izgradnju nove srednje škole, Mane je navodno izgradio benzinsku pumpu i poštu kako bi pomogao mještanima.

U aprilu 2018. godine donirao je 230.000 eura kako bi sljedeća generacija djece u Bambaliju imala novu srednju školu koja će im pružiti priliku da napreduju u životu.

Kada ga je novinar britanskog The Telegrapha upitao o izgradnji škole za mlađu generaciju, zatražio je da se to izostavi iz intervju, dodajući: “Ne radim to zbog publiciteta”.
Mane je definitivno primjer kako se jedan sportista treba ponašati i u kojoj mjeri treba biti društveno odgovoran.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *