Danas i idućih dana stiže nova epizoda pogoršanih vremenskih uvjeta, a uz njih i novi grmljavinski pljuskovi!?

Budući da se već upozoravalo na to, još jednom treba ponoviti i upozoriti da bi danas u drugome dijelu dana i navečer u Bosni, Srbiji, sjeverozapadnom i srednjem dijelu kopna Hrvatske i sjevernom Jadranu moglo biti lokalnog olujnog nevremena, piše Vremenska prognoza za HR i BiH svakodnevna.

Kasno navečer, noć na subotu i tokom subote uz kišu i grmljavinske pljuskove lokalnog jakog olujnog nevremena, moglo bi biti širom regije uključujući i u Hercegovini, Dalmaciju, Crnu Goru i Makedoniju.

– Pri tome, gdje se formiraju jači nizovi olujnih oblaka možemo očekivati intenzivnu grmljavinu, obilne pljuskove, lokalne bujične poplave čak i izolovanu pojavu pijavica i tornada – navodi isti izvor.

– Danas uglavnom vruće i sparno vrijeme uz umjeren i pojačan južni, jugozapadni i jugoistočni vjetar, ali idućih dana zahvaljujući spomenutom pogoršanju vremena očekujte svježije vrijeme i nakratko okretanju vjetra na istočne i sjeveroistočne smjerove.

Novo osjetnije zatopljenje, južina, vruće i sparno vrijeme treba očekivati početkom i oko sredine sedmice. U tome stiže i novo pogoršanje vremena, koje bi nas glavninom trebalo zahvatiti od utorka nadalje. Osjetno svježije, prema očekivanjima, vrijeme stiže tada.

Čini se da bi prije spomenutog pogoršanja vremenskih prilika, nedjelja i ponedjeljak mogli biti nešto povoljniji, uz duže sunčane periode, ponajprije u Hercegovini, Dalmaciji i obalnim dijelovima Crne Gore.

Dugotrajna stabilizacija vremena ne očekuje se u idućih sedam do deset dana.

(Doznajemo.com/Vremenska prognoza za HR i BiH svakodnevna)