Prilikom slušanja sure El-Bekare imam trzaje ruku i glave

Pitanje: Esselamu ‘alejkum! Prilikom slušanja sure Bekare (i to sam više puta slušala i svaki put isto) imam trzaje ruku i glave i nekad mi se vrti  pa me zanima da li imam sihre? Također nemam zaposlenje dugi niz godina (5 god.) iako mislim da imam znanja za zaposlenje. Ili je to samo iskušenje?

Hvala na odgovoru.

Odgovor: We alejkumu sselam.
Bismillah zahvala pripada samo Uzvišenom Allahu Gospodaru svih svijetova, Vladaru Sudnjeg dana i neka je salavat i selam na posljednjeg Allahovog Poslanika Muhammeda alejhisselatu ve selam na njegovu časnu porodicu i sve ashabe do Sudnjeg dana.

Sve je iskušenje od Allaha Uzvišenog i dobro i loše. Ukoliko stalno imate te probleme prilikom slušanja sure Bekare savjetujem da to ne radite kada ste sami, iz razloga što se stanje može pogoršati, a pored vas nema nikoga da vam pomogne (od strane insana koji ispravnom metodom liječe Kur’anom). U tom slučaju otiđite nekome ko ispravno liječi neka vam sa dozvolom i pomoći Allaha Uzvišenog prouči rukju i da vam terapiju koju će te koristiti prema uputama tog liječnika. A Allah najbolje zna.

Za islam-iman – Odgovorio: Mirza Semić

Portal Svjetlo Dunjaluka

Iznesite svoje mišljenje

Komentara