Primila islam u teretani

Ovo je događaj koji se desio jednom posebnom mladiću, a koji je imao običaj da ide u teretanu. A znate da tamo ima raznih muškaraca i žena. Ovaj musliman je išao tamo, i uvijek bi obarao pogled. Svaki put. Bila je jedna cura na recepciji, a znate kako su obučene. Na recepciji bi uvijek provjeravala njegovu karticu, ali on je nikad nije gledao, uvijek bi obarao pogled. Dolazio je svakog dana, i uvijek je bilo isto – nikad je nije gledao. A ona zna, pošto radi na recepciji, ona zna šta muškarci rade kada dođu. Zna kako je gledaju. I zna da je on nikad ne gleda.

Posle otprilike četiri mjeseca, ona ga je pitala: “Zašto me nikad ne pogledaš?” A on je odgovorio: “Ne mogu. Ili ću da slijedim svoje strasti, ili Allaha. To je to. Ja vjerujem u Boga, ne mogu.” I prestao je da odlazi u teretanu nakon toga, jer je ona počela da priča sa njim, pa je pomislio da ovo može postati fitna, te je prestao da dolazi. Djevojka priča ovu priču, jer je primila islam. Počela je da istražuje o islamu nakon toga, zbog karaktera ovog momka. Subhanallah.

Vi mladi, vi ste mnogo više u kontaktu sa društvom od starijih. Stariji imaju određen krug u kojem ostaju. Ali vi idete po tržnim centrima, kampusima, družite se na različitim mjestima. I preko vas, islam se prikazuje svijetu. Ali ako vi ne prikažete islam, ako vaš karakter ne sjaji, onda svijet nikad neće spoznati islam. Naše komšije neće doći u džamiju da uče o islamu. Jedino gdje će vidjeti islam jeste preko nas. Prije svega, preko mladih ljudi.

Sa predavanja Noumana Ali Khana
Prevela i za NUM pripremila sestra I. M.

Portal Svjetlo Dunjaluka

Iznesite svoje mišljenje

Komentara