Press "Enter" to skip to content

PRITVORENA DJEVOJKA (23) KOJA JE NOŽEM UBOLA BOLESNU MAJKU

Nakon dvije noći provedene pod ingerencijom policije, treću po redu 23-godišnja djevojka iz Zagreba provela je na ženskom odjelu jedne od remetinečkih ćelija.

Djevojci je sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu jučer odredio jednomjesečni pritvor zbog teškog pokušaja ubistva majke, a sve kako ne bi uticala na samu žrtvu, ali i na drugu svjedokinju, tačnije vlastitu baku.

Riječ je o jezivom pokušaju ubistva nožem od ponedjeljka oko 16.30 sati u porodičnoj kući u Zagrebu kada je tokom žestoke svađe s majkom, koja boluje od teškog oblika shizofrenije, 23-godišnja djevojka, također narušenog psihičkog i fizičkog zdravlja, u trenutku neke vrste rastrojenosti posegnula za kuhinjskim nožem.

Kako prenose hrvatski mediji, majku je ubola jedanput u predjelu abdomena, a u vrijeme užasa u kući se nalazila i baka osumnjičene odnosno majka povrijeđene 46-godišnje žene.

Ali ona nije neposredni svjedok jer se nalazila u drugom dijelu doma ali, sudeći prema svemu, o hororu i onom što je prethodilo ima saznanja. Osumnjičena djevojka, inače, zbog svog zdravstvenog stanja nigdje ne radi, a s majkom koja je u teškom stanju vozilom Hitne pomoći odmah po dojavi policiji, prevezena u bolnici, se često svađala.

Pred tužilaštvom se branila šutnjom i žao joj je radi svega.

Inače, osumnjičena djevojka će tokom istrage biti podvrgnuta nizu vještačenja, pa i onom psihijatrijskom kako bi se utvrdilo je li i u kojoj mjeri u vrijeme zločina bila savjesna. O tome će potom ovisiti dalje i sama kazna kada sudski postupak počne.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *