Press "Enter" to skip to content

Pročitajte kako je nekad Alija Izetbegović hvalio Milorada Dodika

Alija o Dodiku 1998. – napokon se pojavio normalan Srbin.

Ko su Bakirovi i Alijini Srbi, kako se to često licemjerno pita Milorad Dodik? Koji su srpski političari dobri i lojalni Aliji, Bakiru i Bošnjacima?

Najprecizniji odgovor dao je u martu 1998. godine sam Alija Izetbegović u intervjuu Dnevnom avazu. Komentarišući dešavanja nakon arbitražne odluke za Brčko, tada predsjedavajući Predsjedništva BiH Alija Izetbegović pohvalio je ponašanje Milorada Dodika tvrdeći da se napokon nakon 7 godina pojavio normalan Srbin po njegovoj mjeri.

“Dodikov nastup nema puno veze sa arbitražnom odlukom, jer niti je Dodik na pretresu ponudio neke ozbiljne pravne argumente, niti su njegovi argumenti imali neku ulogu. Dodik je najavio ostavku ako Brčko ne ostane u Republici Srpskoj, ali nakon saopštavanja odluke ipak je nije podnio.

Niko nije ni očekivao da on to obećanje ispuni i podnese ostavku. Dodikovi medijski nastupi su zapaženi jer se konačno na političkoj sceni pojavio normalan Srbin. Naravno da ima mnogo normalnih Srba među običnim narodom, ali u politici su veoma rijetki…”

Osim što je otvoreno hvalio Dodika i podržavao njegovu tadašnju politiku, Alija je javno pozivao građane Republike Srpske da na izborima glasaju za Milorada Dodika i njegove socijaldemokrate.

“Odlaganje odluke za Brčko je jasna poruka Srbima da u septembru ne glasaju za paljanski režim već za Dodika. Premijer Dodik mora vratiti Bošnjake i Hrvate u Brčko, uspostaviti višenacionalnu vlast i policiju, očistiti grad od ratnih zločinaca, a nakon toga će biti odlučeno kome će grad pripasti.

Ocjena (za Srbe) će biti negativna ili prolazna, odlična sigurno neće biti i tada više nema Brčkog u Republici Srpskoj a krajni ishod je ili Federacija ili distrikt pod međunarodnom upravom“ zaključuje Alija u intervjuu za Dnevni avaz koji prenose agencija Beta i Dnevni telegraf.

Svaki komentar i dodatno pojašnjenje nakon Alijinog intervjua iz 1998. godine bio bi suvišan. Milorad Dodik je 1998. godine tenkovima NATO-a i SFOR-a na silu doveden na vlast jer je bio podoban Aliji i međunarodnoj zajednici, i jer je jedini pristajao na otimanje Brčkog, prekid platnog prometa i zahlađivanje odnosa sa Srbijom, te prenose entitetskih nadležnosti i sistemsko uništavanje institucija Republike Srpske.

Dodik nije uspio da odradi sve zadatke u svom prvom mandatu, pa je 2006. godine ponovo doveden na vlast uz pomoć međunarodne zajednice, koja je preko Ešdauna desetkovala i uklonila njegove političke protivnike, kako bi on završio započeti posao i u potpunosti razorio i opustošio Republiku Srpsku.

U poslednjih 10 godina Dodik ne samo da je pristao da izbriše entitetsku granicu i prekine Republiku Srpsku kod Brčkog, već je sistemskim razaranjem, pljačkom i progonom vlastitog stanovništva ugrozio dalji opstanak i funkcionisanje Republike Srpske.

Zbog toga se nimalo ne treba čuditi što je Alija 1998. veličao i hvalio Dodika, jer je na razaranju Srpske i srpskog naroda uradio više od bilo kog Bošnjaka i Hrvata, i što su nakon dvije decenije nastavljene dogovorene igre i bliska saradnja Dodika sa porodicom Izetbegović i njegovim sinom Bakirom.

Milorad Dodik je bio i nestao najveća nesreća i zla kob srpskog naroda koji je ne samo opljačkao, zadužio i ekonomsko opustošio Republiku Srpsku, već je podijelio svoj narod, uništio institucije i obrazovni sistem, negativnom selekcijom sistemski razorio društvo, tradicionalni moral i norme na kojima su Srbi sa ove strane Drine vjekovima opstajali i odoljevali brojnim iskušenjima.

Pitanje je samo kada će većina Srba skinuti crni povez sa očiju, početi oporavak i prestati da nasjeda na laži, mržnju, zlo, podjele i podvale kojima Dodik svakodnevno truje i sluđuje sopstvenu naciju putem odmetnutog RTRS-a, režimskih medija, plaćenika i lažnih analitičara.

Izvor: nebojsavukanovic.info

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *