Press "Enter" to skip to content

PROFESOR UČENIKU UZEO MOBILNI TELEFON, NASTAO HAOS USRED ČASA: NASTAVNIK U JEDNOM TRENUTKU OBORIO UČENIKA NA STO

Još jedan incident u učionici, između učenika i profesora, dogodio se ovaj put u Tehničko-tehnološkoj i poljoprivrednoj školi “Despot Đurađ” u Smederevu. Do incidenta u kome je bilo obaranja učenika na sto, ali i guranja profesora, došlo je kada je nastavik oteo učeniku mobilni telefon koji je on koristio na času.

Na snimku do kojeg je došla naša redakcija, vidi se da se sve dešava u učionici, na času matematike. Jedan od učenika snimao je cijeli inident.

Kako se vidi na snimku, profesor stoji ispred table, u jednom trenutku se obraća grupi učenika koji su inače drugi razred, a zaitim i kreće ka jednom od njih. Sve vrijeme on nešto govori, ali taj dio snimka nema ton, tako da nije poznato šta priča.

U trenutku kada stiže do đaka i dalje se raspravljajući sa njim, kako se to može zaključiti na osnovu gestikulacije, otima mu telefon i kreće da se vraća ka katedri. Na snimku se vidi i grupa učenika kako sve ovo posmatra, smijući se.

U isto vrijeme, učenik žustro ustaje za profesorom pokušavajući da vrati svoj mobilni telefon, vuče i cima profesora za ruku.

Na trenutak se kamera sklanja sa njih dvojice, a u sljedećem mometnu bilježi kako profesor obara učenika na katedru, jednom rukom ga pritiska, dok drugom i dalje drži njegov mobilni telefon.

U cijelom ovom okršaju i otimanju oko telefona, učenik kreće da pada, ali uspijeva da ostane na nogama, te nastavljaju da se guraju i otimaju. Profesor podiže prevrnutu stolicu i papire pale sa katedre u cijelom tom okršaju, ispravlja se, nakon čega se vidi kako učenik odguruje profesora ka tabli. Nastavnik se povlači i napušta učionicu.

DIREKTOR: ISPITUJEMO CIJELI SLUČAJ

Da se ovaj incident dogodio potvrdio je Miladin Vitorović, direktor škole “Despot Đurađ” u Smederevu. Kako kaže, incident se desio u ponedjeljak, 27. februara.

Prema njegovim riječima, on ima informaciju da se “nešto desilo oko telefona”, kao i da je profesor dao izjavu nadlaženima u školi. Također, dodaje, niko od učenika mu se nije požalio ovim povodom.

– Ispitujemo cijeli slučaj i postupamo dalje po proceduri – rekao je Vitorović za Blic.

Slučaj za sada nije prijavljen Ministarstvu prosvjete.

Video pogledajte OVDJE.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *