Press "Enter" to skip to content

Profesoru kod Pariza odrubio glavu jer je na nastavi pokazao karikature Muhameda? Macron opet napao Islam

SREDNJOŠKOLSKI profesor ubijen je u napadu kod Pariza, a napadača je ubila policija.

18-godišnjak je profesoru na ulici u odrubio glavu nakon što je učitelj javno na nastavi pokazao karikature proroka Muhameda, piše The Washington post.

Napadača je ubila policija u susjednom gradiću. Tužiteljstvo je objavilo da je do napada došlo u Conflans St. Honorineu oko 17 sati, u blizini škole.

Na mjesto događaja stigao je i francuski predsjednik Emmanuel Macron koji je napad okarakterizirao islamističkim terorizmom.

Ubijen jer je, govoreći o slobodi govora, učenicima pokazao karikature Muhameda?

“Umro je jer je učio slobodu govora”, rekao je Macron time sugerirajući kako su točne još uvijek neslužbene informacije o tome da je profesor brutalno ubijen jer je učenicima pokazao karikature proroka Muhameda koje je objavio satirični časopis Charlie Hebdo, govoreći o temi slobode govora.

Ubijeni profesor je predavao povijest, a roditelji, studenti i susjedi, svi šokirani stravičnim događajem, opisuju ga kao tihog i dobroćudnog.

“Ne mogu vjerovati da je profesoru mog sina odrubljena glava”, rekla je, vrlo potresena, majka jednog od učenika kojem je predavao ubijeni profesor.

“Rekao je učenicima koje bi karikature mogle šokirati da slobodno izađu”

Jedan je od sugovornika Le Parisiena rekao kako je profesor, prije nego što je pokazao karikature, rekao kako oni koje bi to moglo šokirati slobodno mogu izaći.

Jedan je roditelj u videu na YouTubeu zbog sadržaja koji je profesor pokazao na satu, a o tome se pričalo u školi, no nitko nije mogao zamisliti da će sve ovako eskalirati.

18-godišnji napadač čečenskog porijekla, navodno vikao Allahu Akbar

Napadač je navodno mladić čečenskog porijekla u dobi od 18 godina (a ne Alžirac rođen 1992. godine, kako je prvotno objavljeno). Nosio je nož, a pokraj njega je pronađen pištolj. Mladić je navodno objavio jeziv video odsječene glave neposredno prije pucnjave, javio je Le Parisien.

Pojavile su se i snimka nastala nakon što je u susjednom gradiću policija ubila napadača, koju su snimili prolaznici.

Francusko tužiteljstvo za borbu protiv terorizma otvorilo je istragu za “ubojstvo vezano za teroristički motiv” i za “zločinačko terorističko udruživanje”.

Jedan je policijski izvor ispričao da je napadač prilikom napada vikao “Allahu Akbar”, a to je rekao i jedan svjedok Le Parisienu.

Index.hr

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *