Press "Enter" to skip to content

PROUČITE OVU DOVU I RASTERETITE SE OD BRIGA I PROBLEMA

U vaktu kad nije bilo anestezije jednom Allahovom robu je trebalo odsjeći nogu. Neki su predlagali da ga opiju vinom, kako bol ne bi osjetio, a on je na to kazao: “Zar da ne spominjem Gospodara svoga? Ne, nego vi sačekajte da ja zanijetim namaz, pa onda to uradite!” I, zbilja, tako su i uradili, a on se nije ni pomakao. Za njega je namaz bio najbolja anestezija. Ovo je istinski primjer sreće u namazu. Duša je božanskog porijekla i ona voli da je u vezi sa Onim koji ju je stvorio.

Ne klanjati znači bježati od izvora sreće. Ono koji traže čistu vodu na ušću rijeke slični su onima koji traže sreću bez namaza i učenja Kur’ana.

Allah, dž.š., je s razlogom u Kur’anu rekao: “Mi objavljujemo u Kur’anu ono što je lijek i milost vjernicima, a nevjernicima se povećava samo propast.”[1]

S obzirom da je Kur’an lijek, preporučujem onima koji žele da cijeli dan budu sretni i veseli nake ujutro prouče suru Jasin. Ujedno, ova sura štiti od šejtanskog i džinskog zla taj cijeli dan. Ko ne zna suru Jasin neka ujutro prouči ovu dovu i bit će rasterećen briga i problema: Subhanallah vel-hamdu lillah ve la ilahe illallah vallahu ekber.

[1] Kur’an, sura El-Isra, 82.

IZ ZBIRKE KNJIGA HFZ. ČAJLAKOVIĆ HUSEJNA

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *