Press "Enter" to skip to content

Putin dobio popis neprijateljskih zemalja, među njima i Hrvatska

PUTIN je od ruske vlade zatražio da mu u roku od dva dana sastavi popis zemalja koje su podržale sankcije Rusiji, a sad je ruska agencija RIA Novosti objavila da je taj popis i napravljen.

“Na popisu neprijateljskih stranih država su, među ostalima, Australija, Velika Britanija, sve članice Europske unije (znači i Hrvatska), Kanada, island, Lihtenštajn, Monako, Novi Zeland, San Marino, SAD, Singapur, Tajvan, Ukrajina, Crna Gora, Švicarska, Japan, Albanija, Norveška…”, stoji u priopćenju ruske vlade.

Navodno je Putin naredio da svi Rusi koji imaju devizne obveze prema stranim kreditorima s liste neprijateljskih zemalja te obveze plaćaju rubljima.

Podsjetimo, prekjučer je Putin zatražio od ruske vlade da mu sastavi popis zemalja koje su uvele sankcije Rusiji, njenim tvrtkama, organizacijama i pojedincima. “Imate dva dana za to!” jasno im je poručio.

Podsjetimo, među zemljama koje su uvele sankcije Rusiji je i Hrvatska.
A do uvođenja sankcija je dovela velika ruska invazija na Ukrajinu. Sankcije su već počele utjecati na životni standard u Rusiji. Trideset i dvije zemlje zatvorile su svoj zračni prostor za zrakoplove registrirane u Rusiji ili koji pripadaju ruskoj vladi i njezinim građanima. Prema JPMorgan Chaseu, napad na Ukrajinu mogao bi dovesti do kolapsa ruskog gospodarstva poput onog iz 1998. godine.

Kakav će biti ruski odgovor?
Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je novinarima da se Zapad angažirao u “ekonomskom razbojništvu” protiv Rusije i da će Moskva na to odgovoriti.

Nije precizirao kakav će odgovor biti, no rekao je da će to biti u skladu s ruskim interesima.
Index.hr

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *