Press "Enter" to skip to content

Putin prijeti: Na bilo kakvo miješanje u rat s Ukrajinom odgovor će biti “munjevito brz”

Dodao je da Rusija nastavlja tražiti puteve za prevazilaženje zapadnih sankcija
Ruski predsjednik Vladimir Putin upozorio je u srijedu na bilo kakvo miješanje u rat s Ukrajinom, navodeći da će odgovor na to biti “munjevito brz”. Govoreći na sastanku u Sankt Peterburgu, Putin je ponovio da će svi ciljevi ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini biti sprovedeni, piše The Moscow Times.

Odluke donesene

Obećao je brz odgovor na neprihvatljivu prijetnju za Rusiju.

– Ako se neko želi spolja miješati u situaciju u Ukrajini i stvori neprihvatljivu prijetnju strateške prirode za Rusiju, odgovor će biti munjevit, odluke o tome su donesene – upozorio je Putin.

Dodao je da Rusija nastavlja tražiti puteve za prevazilaženje zapadnih sankcija, a na ograničenja i pokušaje izolacije Moskve odgovoriće “većom otvorenošću za preduzetništvo”.

Putin je rekao i da ukrajinski diverzanti pripremaju provokacije protiv ruskih novinara i da u Rusiji koriste “metode ubijanja novinara na ulici koje su bile uobičajene u Ukrajini”.
Prava brojka mnogo veća

Kancelarija Ujedinjenih nacija za ljudska prava objavila je da je najmanje 2.787 civila ubijeno i 3.152 ranjeno otkako je Rusija pokrenula rat protiv Ukrajine 24. februara, pri čemu se strahuje da je prava brojka mnogo veća.

Do sada je 7,7 miliona ljudi u Ukrajini interno raseljeno, a više od 5,3 miliona je izbjeglo u druge zemlje, prema podacima UN-ove agencije za izbjeglice.
Avaz

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *