Press "Enter" to skip to content

PUTINOV SKANDALOZNI POLITIČAR: VELIČA KRVOLOKE KARADŽIĆA I MLADIĆA, NADA SE DA ĆE IZAĆI NA SLOBODU

Rogozin je prijetio Crnoj Gori interkontinentalnim balističkim projektilima nakon što je ova država zabranila prelet aviona šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova.

Dmitrij Rogozin, direktor ruske državne svemirske agencije Roskosmos i odani političar ruskog predsjednika Vladimira Putina, oglasio se na Twitteru gdje je veličao osuđene ratne zločince i monstrume Radovana Karadžića i Ratka Mladića.
– Dva heroja bratskog srpskog naroda i dva moja prijatelja. Profesor Radovan Karadžić – bivši čelnik Republike Srpske u Bosni i Hercegovini i general Ratko Mladić – legendarni komandant Vojske Republike Srpske. 1994-1996. često smo se sastajali.
Reći ću vam o tome detaljno.

Iskreno se nadam da će ih biti moguće izvući iz haaških tamnica, gdje ih već dugi niz godina pokušavaju osuditi za tuđe zločine, inspirirani Sjedinjenim Državama i njihovim pomagačima. Srbi u Bosni i srpski narod u cjelini ostaju vjerni tradiciji našeg višestoljetnog prijateljstva – napisao je Rogozin.

Dodao je da se “nada da će Crnogorci zbaciti izdajnike sa vlasti i vratiti se njihovoj porodici”. Inače, Rogozin je prijetio Crnoj Gori interkontinentalnim balističkim projektilima nakon što je ova država zabranila prelet aviona šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova, koji je trebao stići u Beograd na sastanak.
Međutim, nisu to sve prijetnje koje je Rogozin uputio. Ranije je prijetio Ilonu Masku (Elon Musk), a rekao je i da bi “u nuklearnom ratu Rusija uništila NATO u pola sata”.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *