Press "Enter" to skip to content

RAHMETLI MUFTIJA – Ubijeđen sam da su ga godinama trovali, hinjski i sistematski

⭕️ RAHMETLI MUFTIJA
Ubijeđen sam da su ga godinama trovali, hinjski i sistematski, kako se ne bi osujetilo kada mu otkazu vitalni organi ili srce, kao sto su prije njega trovali rahmetli Ahmeda Smajlovića. Znaju oni to a imaju i sa čime. Bio je jedinstven, sa svim svojim ljudskim mahanama i vrlinama; bio je zbilja onakav kako Uzvišeni opisuje kada daje velikanima ummeta – džism i ilm, gazija Sandžaka i Bosne. Steta je što je u Srbiji, sa svojim referencama, mogao biti potpredjsednik Vlade Srbije a nije bio, bajagi, dovoljno dobar ni mudar da bude Reis Bosne i Sandžaka. Fitna razdire iznutra a smrdi vani.
Poštovali smo se i voljeli jos iz medresanskih dana do njegovog šehadeta. Oni odgovorni koji su ga javno uz selame grlili a tajno mu pakostili, naći će se mozda spomenuti u jednoj ili u par rečenica u istoriji Bošnjaka Bosne i Sandžaka a rahmetli muftija će ostati zapamćen, uz najljepše dove, i zauzimati citavo poglavlje naše istorije, jednog burnog vakta i zemana Muslimana našega podneblja.
Njegova ličnost i karizma se dese jednom u 100 godina – to svjedoče posthumano čak i njegovi neprijatelji i neistomisljenici.
Junaci kao rahmetli Alija i on umiru tek nakon što im Allah dadne da okončaju svoju misiju i zadatak. Rahmetli muftija je imao još nedovršenih planova i vizija! Smetao je mnogima!
Allah rahmet ile! ❤️
Zaista Allâhu pripada ono što nam On uzme, jer Njegovo je svakako i ono što nam On dâ. Kod Njega, Uzvišenog, je svakoj stvari precizno određen i utvrđen rok bitisanja! Svi smo mi Allāhovi, i svi ćemo se Njemu, dželle še’nuhū, na kraju, vratiti! ‎ ‎
إن لله ما أخذ، وله ما أعطى، وكل شيء عنده بأجل مسمى، فلتصبروا ولتحتسبوا… إنا لله وإنا إليه راجعون!

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *