Press "Enter" to skip to content

Ramazan Kadirov šokirao svijet: “Sumnjate da li smo u Kijevu? Možda smo već….

Ramzan Kadirov, lider ruskog regiona Čečenije i saveznik ruskog predsjednika Vladimira Putina, izjavio je da je otputovao u Ukrajinu da se sastane sa čečenskim trupama koje učestvuju u napadu na glavni grad Ukrajine, Kijev.

Čečenski televizijski kanal Grozni objavio je video na društvenoj mreži Telegram koji prikazuje Kadirova u zamračenoj prostoriji kako sa čečenskim borcima razgovara o jednoj vojnoj akciji koja se navodno odigrala na sedam kilometara od ukrajinske prijestonice, ali na snimku nije pomenuto gdje i kada je taj sastanak održan, prenio je Reuters.

Kasnije je Kadirov ismijavao jednu objavu na Telegramu kojom se dovodi u sumnju njegovo putovanje u Kijevsku oblast, prenosi Blic.
“Zašto pitate ‘da li (sam u Ukrajini)’? Zar niste vidjeli snimak”, napisao je Kadirov na svom zvaničnom Telegram nalogu.

“Vaše informacije su slabe … Na snimku smo u Gostomelu. Prije neki dan smo bili oko 20 km udaljeni od vas kijevskih nacista, a trenutno još bliže, a pogodite koliko smo se približili? Uvešću jednu intrigu: možda smo već u Kijevu i samo čekamo pravi tim?”, naveo je on.

Reuters nije mogao nezavisno da provjeri da li je on zaista u Ukrajini i da li je tamo putovao od kako traju oružani sukobi u toj zemlji.
Čečenski lider Ramzan Kadirov, koji je sebe često opisivao kao Putinovog “pješadinca”, objavio je video snimke teško naoružanih čečenskih trupa u regionu Kijeva koje su u sastavu ruskih oružanih snaga.

Sjedinjene Američke Države i Evropska unija su Kadirova više puta optuživale za kršenje prava, što je on negirao. Reuters nije mogao nezavisno da provjeri da li je on zaista bio u Ukrajini i da li je tamo putovao od kako traju oružani sukobi u toj zemlji.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *