Press "Enter" to skip to content

Reis Sjeverne Makedonije smijenjen jer je oženio 50 godina mlađu djevojku

Stanovništvo Sjeverne Makedonije je posebno naljutio kada je prošle godine rekao da su divlji narod i da nikada neće imati identitet

Reis Sulejman Redžepi je smijenjen sa položaja velikog muftije zbog ženidbe sa 50 godina mlađom djevojkom. Njegove izjave su u medijima često bile praćene s obzirom na kontroverznost i ponašanje koje je Makedoncima bilo neprihvatljivo.

Dvije trećine Rijaseta Islamske religiozne zajednice Sjeverne Makedonije je glasalo za smjenu Redžepija sa položaja velikog muftije, saopćio je gostivarski muftija Šaćir Fetai.

Razlog smjene je ženidba sa 50 godina mlađom ženom. On je inače poznat po kontroverznim izjavama koje su uključivale širenje etničke i vjerske mržnje, poziranje sa mitljarezima i mapom Velike Albanije.

U posljednje vrijeme o njemu su mediji pisali zbog ucjenjivanja vlade, a prijetio je da će Sjevernu Makedoniju pretvoriti u Bangladeš u smislu širenja koronavirusa ukoliko mu ne bude plaćen novac iz državnog budžeta.

Stanovništvo Sjeverne Makedonije je posebno naljutio kada je prošle godine rekao da su divlji narod i da nikada neće imati identitet.

Avaz

Budi prvi i podijeli ovo sa prijateljima:

One Comment

  1. Tarik Čolaković Tarik Čolaković May 28, 2020

    Ne znam što se diže tolika prašina oko svega. Čovjek se Oženio. Zasnovao bračnu zajednicu. To je sad kao veliki problem zbog razlike u godinama, a to što nam zapad servira kako bogati starci bludniče sa djevojkama (pa čak i maloljetnicama) to nije problem. O tome svi znaju samo se ne želi dizati prašina, a NON stop se dešava!!!! Ako je niko nije prisilio, pa ljudi demokratija je svako ima pravo da radi sa svojim životom šta hoće. Belaj je što je muftija. Šta ćemo sa pokojnim Hugh Hefnerrom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Zabranjeno kopiranje!