Rekla je da na tom mjestu sjedi melek koji čuva našu djecu

PITANJE:
Es-selamu alejkum braćo. Prije od prilike 3-godine je moj otac našao tespih u dvorištu ispred kuće. Prijateljica mu je preporučila da ode kod neke stare nane (kao ona se razume u te stvari). Kada je otišao kod te nane i rekao joj da je tespihe našao, ona je uzela ogledalo pošto u njega gleda i rekla je da na tom mjestu sjedi melek koji čuva našu djecu i tačno opisala našu kuću. Zatim je napisala dvije hamajlije. U jednu hamajliju je rekla da svi mi koji živimo u toj kući stavimo po malo kose i hamajliju stavimo na ulazna vrata od kuće. A za dugu hamajliju je rekla da treba da zakolje moj otac kokošku i u njenu utrobu da se stavi hamajlija i da se zakopa na to mjesto gdje je našao tespih.

Rekla je kada se to uradi da će moj otac da sanja neki san u roku od tri dana i da ode kod nje da joj kaže šta je sanjao. Urađeno je kako je rekla i moj otac je sanjao nekakva tri svjetla onako u daljini. Kada joj je rekao za ta svjetla što je sanjao, ona je samo rekla da je to dobro. Situacija prije toga nije bila dobra, ali ni sada nije ništa bolja. Hvala dragome Allahu pa nas je uputio na njegov put, hvala i vama, jer smo dosta pročitali i naučili iz vaših stranica. TRAŽIM SAVJET OD VAS ŠTA TREBAM DA RADIM!

ODGOVOR:
Alejkumu selam we rahmetullahi we berekatuhu. Prije nego odgovorim na vaše pitanje, zamolit ću vas da pregledate i odgovore na pitanja koja su drugi postavili. Naime, o hamajlijama smo već govorili, pa je moguće da ono što vas interesuje pronađete i u drugim odgovorima.

Prenosi se od Zejnebe, supruge Abdullaha ibn-Mes`uda da je Abdullah rekao: “Čuo sam Allahovog Poslanika, sallallahu ‘alejhi we sellem, da je rekao: ″Čini (čarolije, vradžbine, zabranjene rukje, op.a.), hamjlije i ljubavne čarolije su širk.″” (Ebu-Davud, 3883; Ibn-Madže, 3530; Albani ga je svrstao u sahih hadise: Al–Silsiletul-Sahiha, 331 i 2972)

Prenosi se od Uqbe ibn-Amira, r.a., da je rekao: “Čuo sam Allahovog Poslanika, sallallahu ‘alejhi we sellem, da je rekao: ″Ko god nosi hamajliju, Allah mu neće ispuniti potrebe, a ko god nosi školjke (u svrhu zaštite), Allah mu neće dati mira.″” (Ahmed, 16951; Albani je rekao da je da`if: Da`if al-Džami`, 5703)

Prenosi se od Uqbe ibn-Amira el-Džuhanija da je jedna grupa došla Allahovom Poslaniku, sallallahu ‘alejhi we sellem, da mu daju bej`ah (prisegu na vjernost). On je prihvatio prisegu deveterice, ali ne i od jednog. Rekli su: “O Allahov Poslaniče, prihvatio si prisegu deveterice, ali ne i od jednog.” Rekao je: ″On nosi hamajliju.″ Čovjek je stavio ruku u njedra i izvadio (hamajliju). Zatim je Poslanik, sallallahu ‘alejhi we sellem, prihvatio i njegovu prisegu.

Rekao je (Allahov Poslanik, sallallahu ‘alejhi we sellem): “Ko god okači, nosi hamajliju, počinio je širk.” (Ahmed, 16969; Albani rekao da je sahih: Al-Silsiletul-Sahihah, 492)

Kosa koju ste stavili u jednu od hamajlija nije ništa drugo do dio dogovora koji je ta žena napravila sa džinnima. Sigurno ih je `ovlastila` da borave uz vas, čak i ako to prethodno nisu činili. Smatram, a vi to znate, da su se nakon posjete toj ženi počele dešavati i neke stvari kojih prethodno nije bilo. Ovo se dešava upravo zbog džinna koji su dio sihra, bilo onih koji su dio prvog sihra (onog koji imate ili samo smatrate da imate, ali za to nemate dokaza osim riječi te žene), ili onih koji su dio sihra kojim se liječi prvi sihr – nušra. Ovo je zabranjeno i ljudi koji to praktikuju su također sihirbazi.

Tespih koji je vaš otac pronašao ne znači ništa, i moguće je da taj predmet nema nikakve veze sa sihrom, odnosno sa smetnjama i problemima u vašoj porodici. Po mom mišljenju, problem je nastao tek posjetom toj ženi. Ne tvrdim da i prije niste imali problem, ali tespih vjerovatno nije bio dio tog problema. Svakako su hamajlije koje ste dobili veći problem i samo jačaju onaj koji već imate. Pogledajte neke primjere liječenja koji jako podsjećaju na vo što je savjetovano vašem ocu.

Napominjem: SVE SU OVO PRIMJERI ZABRANJENIH LIJEČENJA, KAO ŠTO JE I ONO ŠTO JE URADIO VAŠ OTAC: “… Liječi se kađenjem listovima čička, zatim treba zaklati crnoga pijevca koji na sebi nema biljega. Namaži ruku i čelo bolesnoga pijevčevom krvlju i nakapaj mu u nos prilikom učenja azime. Kadi ga magarećim izmetom… / … Liječi ga davanjem mozga majmuna i žabe… / … Liječi ga uzimanjem jetre od potpuno crne ovce. Jetru podijeli na sedam komada i na svakom napiši… / … Zakolji crvenoga pijetla pa sakupi krv, crijeva, mozak, perje i sav izmet koji je možda izašao prije klanja. Reci: `Bismillah Allahu ekber` i učimu azimu do kraja pa sve to stavi u omot i baci na drvo koje je izvan naselja… / … Liječi ga vefkom i raskuj ga na orah i to ekserom za potkivanje konja. Udari ga u peticu gdje god da piše, a može i na kućna vrata u posebno vrijeme…”

Savjetujem vas da se svi pokajete za ono što ste učinili, da odmah uklonite zapise/hamajlije koje ste postavili (spalite ih i pepeo zakopajte ili bacite u rijeku), i da više ne posjećujete osobe koje se bave liječenjem kakvo je praktikovala ta žena. Zaista ne mogu ništa kazati o tome kako da se popravi situacija u kojoj se nalazite jer i niste napisali o čemu se radi. Ono u čemu neće biti štete je da popravite svoje stanje jačanjem svoje vjere, a Allah, subhanehu we te’ala, će olakšati stanje u kojem se nalazi vaša porodica. Ako sumnjate da imate problem sa sihrom/džinskim djelovanjem posjetite nekoga ko liječi Kur`anom, ili opište vašu situaciju, a zatim ću vam reći postoje li naznake da to jest džinsko djelovanje. Molim Allaha da vas i nas zaštiti djelovanja šejtanovih sljedbenika.

kurankaolijek.wordpress.com

Portal Svjetlo Dunjaluka

Iznesite svoje mišljenje

Komentara