Press "Enter" to skip to content

RODIO SE POD IMENOM SULEJMAN PA POSTAO DUŠAN: “KAŽE NIJE “PREŠAO U PRAVOSLAVLJE”, SAMO SE VRATIO KORJENIMA

Mladić Dušan Obrenović, koji je prije sedam godina promenio vjeru i prešao u pravoslavlje, krenuo je sa svojim najboljim prijateljem pješice iz Kosovske Mitrovice put Ostroga!

Dušan je sa svojim prijateljem krenuo u četvrtak, a plan im je da do Manastira Ostrog stignu 11. maja, kako bi 12. maja prisustvovali slavi i prazniku Svetog Vasilija.
Dušan je 4. maja krenuo pješice iz Kosovske Mitrovice

– Put nam je preko 300 kilometara, tačnije 320 – rekao je Dušan za Kurir.

Kako kaže ovim želi da ispuni i želju svog pokojnog oca.

– Moj pokojni otac, iako je musliman bio, zajedno smo prije neku godinu bili na Ostrogu. Tu smo prenoćili i on je sanjao to veče na Ostrogu Svetog Vasilija. Kad smo se vratili rekao mi je: “Moraćemo još jednom da odemo” – priča nam Dušan.

Inače, Dušan je mladić rođen iz mješovitog albansko bošnjačkog braka, rodio se pod imenom Sulejman Muratović, a onda se 2016. godine krstio i prešao u pravoslavlje pod novim imenom i prezimenom – Dušan Obrenović!

Dušan je prije skoro sedam godina promijenio vjeru, a kako je ranije ispričao za Kurir, nije “prešao u pravoslavlje”, samo se vratio korjenima. Ovaj mladić živi u Kosovskoj Mitrovici sa svojom rođenom sestrom, otac mu je preminuo prije dvije godine, dok se majka nalazi na bolničkom liječenju piše Kurir

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *