Press "Enter" to skip to content

Rusija zaprijetila Hrvatskoj: Bit će posljedica. Poduzet će se mjere odmazde

Hrvatska je ruskom ambasadoru u Hrvatskoj jučer uručila notu kojom obavještava Rusiju o smanjenju broja diplomatskog i administrativno-tehničkog osoblja Ambasade Rusije u Zagrebu.

“Zatraženo je da 18 diplomata i šest članova administrativno-tehničkog osoblja (ukupno 24 djelatnika) Ambasade Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj napusti Republiku Hrvatsku”, navodi se u saopćenju, prenosi Index.hr.

Danas je stigla i službena reakcija Moskve, koju potpisuje Maria Zaharova. Zaharova je ocijenila protjerivanje diplomata “antiruskim korakom” i naglasila da će biti posljedica zbog takve odluke, javlja ruska agencija TASS.
“Hrvatsko Ministarstvo vanjskih i europskih poslova obavijestilo je 11. aprila o odluci o smanjenju osoblja Ambasade Rusije u Zagrebu i protjerivanju 24 djelatnika ruske diplomatske misije. Izražavamo snažan protest protiv ovog namjernog neprijateljskog i apsolutno neutemeljenog koraka, što ima destruktivan utjecaj na cijeli spektar rusko-hrvatskih odnosa”, rekla je glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova u priopćenju.

Zaharova je protjerivanje diplomata ocijenila kao “proturuski korak” i naglasila da će odgovornost za njegove posljedice “u potpunosti snositi hrvatska strana”.

“Poduzet će se mjere odmazde”, istaknula je.
Radio Sarajevo

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *