Press "Enter" to skip to content

Saliha Delić: Svojoj snahi donirala bubreg i tako joj spasila život

U nizu negativnih stvari, tegoba, teške svakodnevice svekrva i snaha Saliha i Aiša Delić vratile su svima nadu u humaniji, plemenitiji, ljepši svijet.

Pedesetčetverogodišnja Saliha je svojoj snahi, 33-godišnjoj Aiši donirala bubreg i tako joj spasila život. Dala joj je priliku da, nakon dugogodišnje borbe s teškom bolešću, dijaliza, svoj život sa suprugom Belminom provede u drugačijem, zdravijem, bezbrižnijem ozračju.

Otkad se udala za Belmina, svekrva je bila ta koja ju je tjerala da ide na transplantaciju odlučivši da joj donira svoj bubreg. Nakon svih provedenih procedura operacija je dobro prošla, a svekrva i snaha iz Željeznog Polja kod Žepča svima su pokazale ispravne smjernice u životu. Od porodice nema niko preči, a nesebična ljubav, potreba da drugima pomognemo, poput velikog čina Salihe koja je riskirala svoj život da pomogne snahi, predstavlja svjetlost na ovom životnom putu kojoj svi trebaju težiti.

U UKC-u Tuzla uspješno je izvršena transplantacija bubrega. Saliha je puštena na kućno liječenje i osjeća se dobro, dok će Aiša još neko vrijeme biti pod nadzorom ljekara.

avaz

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *