Press "Enter" to skip to content

SAMARDŽIĆ OBJASNIO ZAŠTO NIJE UZRATIO BAJRAMOVIĆU DOK GA JE ŠAMARAO

Sulejman Samardžić, savjetnik premijera Unsko-sanskog kantona i kadar NES-a, našao se u žiži interesovanja medija nakon što ga je u utorak fizički napao Halil Bajramović, zastupnik Naroda i Pravde u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine i predsjednik NiP-a Unsko-sanskog kantona.

Podsjetimo, Bajramović je napao Samardžića u jednom od sarajevskih hotela i ošamario ga je tri puta.

Nakon što se napad desio, odmah sam pozvao policiju da prijavim udaranje i tražio da odmah dođu jer je Bajramović htio pobjeći s mjesta događaja govoreći da me ne poznaje i da ja njega napadam sve vrijeme, te da on žuri. Nakon što je policija uradila svoj dio posla, došla je hitna medicinska pomoć koja me uputila na KUM da mi ljekar utvrdi ozljede piše Faktor.

Nakon toga sam otišao u PU Centar gdje sam uredno podnio krivičnu prijavu protiv Bajramovića. Kako sam obaviješten od policijskih službenika, radi se o dva krivična djela i to nasilničko ponašanje i nanošenje lakših tjelesnih povreda.

Kojom kaznom biste bili zadovoljni?

Sve ono što budem mogao pravnim putem na zakonit način uraditi, na tome ću itekako insistirati i već sam poduzeo sve potrebne korake. Za ta djela je zakon propisao kazne, ali svakako se ovdje radi o političaru, javnoj osobi, članu predsjedništva NiP, članu Federalnog parlamenta i s tog aspekta ništa manje od oduzimanja mandata od CIK-a, kao i isključenje iz njegove političke partije mene personalno, a vjerujem i sve ljude koji žele dobro Bosni i Hercegovini, ne bi zadovoljilo.

Iako smo u ovoj zemlji naviknuti na nepravde i razne izopačenosti sistema sigurno ću istrajati na svojim zahtjevima, nebitno koliko to trajalo.

Kako ste se nakon napada uspjeli suzdržati da ne uzvratite istom mjerom?

Vrlo jednostavno. Stariji je to čovjek, može mi biti otac i nema neke fizičke snage. Dijelom i zbog toga nisam htio uzvraćati jer moj moral i odgoj mi to ne dozvoljavaju. Ono što je uslijedilo nakon napada, a pri tom mislim na čitav niz izjava koje je Bajramović dao u medijima u kojima tvrdi ne samo da me nije napao nego i da me ne poznaje (čemu se posebno smije cijela Krajina) i pojavu snimaka koje redom demantiraju svaku njegovu tvrdnju je jedna ogromna sramota koju ništa ne može saprati. Jednostavno, ovaj događaj je javna lekcija kako treba dostojanstveno stariti i kakvi nas političari ne smiju i ne mogu predstavljati nigdje.

Jeste li prije imali sukoba sa Bajramovićem?

Bilo je verbalnih sukoba u razmjeni mišljenja na društvenim mrežama. Prilikom jedne rasprave Bajramović se uključio sa uvredama, napadima i klevetom koja je sada predmet tužbe koju sam podnio protiv njega. Tada mi je Bajramović prijetio da će me udariti kad me vidi. Nakon toga smo se par puta susreli na javnom mjestu i nije bilo nikakvog kontakta između nas.

Lično, nisam mu nikada vrijeđao porodicu niti upućivao bilo kakve prijetnje. Tražio sam samo da on svoje prijetnje upućene meni realizira u javnosti i tako pokaže tu svoju hrabrost, ali evo ni to nije mogao već se oslonio na intimu hotelskog lifta.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *