Press "Enter" to skip to content

Samir Nasri se zbog ramzana posvađao sa Francuzima: “Šta ti znaš? Jesi li postio ijedan dan?”

Bivši francuski fudbaler Samir Nasri gostujući u emisiji na jednoj francuskoj televiziji izrazio je nezadovoljstvo onima koji pokušavaju marginalizirati fudbalere koji poste mjesec ramazan.

Nasri je imao puno toga na duši i sve je ispustio. U nedjelju tokom emisije Canal Football Club na Canalu +, bivši fudbaler je bio žestok, a njegove kritike su bile namijenjena trenerima koji isključuju muslimanske igrače iz svoje ekipe pod izgovorom da poste.

Sadašnji trener PSG-a Christophe Galtier je optužen da se loše ponašao prema fudbalerima muslimanima dok je vodio ekipu Nici.

Šef struke Nantesa Antoine Kombouare također ima pravilo da ne koristi igreče koji poste. Za Nasrija ovakav tretman uopće ne bi trebao postojati.

“Normalno, toga ne bi trebalo biti”, počeo je Nasri povišenim tonom. “Zašto trenera zanima da li neko posti ili ne? To je postala društvena rasprava. Religija mora ostati u privatnoj sferi. Zašto uopšte pitati igrača da li posti ili ne? Prije dvadeset godina nismo pričali o ramazanu.”

Za Nasrija ne postoji ništa što dokazuje da fudbaler koji praktikuje amazan igra lošije od drugih. Kao primjer za to uzeo Karima Benzemu koji igra odlično u Realu.

“Niko ne govori o Benzemi, to je zanimljivo”, rekao je bivši fudbaler Arsenala i Manchester Cityja.

“Zapravo, svako ima svoje osjećaje. Postoje ljudi koje nosi njihova vjera i svako tijelo je drugačije”, dodao je bivši igrač Marseillea. Naravno, tada je priznao da je u slučaju pada učinka na terenu izbacivanje iz ekipe opravdano.

Raspravljajući o svetom mjesecu među muslimanima, Nasri je naišao na drugačije mišljenje novinara Philippea Carayona.

Novinar mu je ukazao da su nutricionisti koji kažu da su igrači manje manje učinkovit koji poste. Bivši Topnik je tada pobjesnio i žestoko odbrusio:

“Jesi li postio ijedan dan? Kada si ti bio profesionalni igrač?”

Tada je bilo potrebno da se umiješa voditelj Hervé Mathoux kako bi se ova žustra rasprava zaustavila.

Nasri je do kraja ostao nepopustljiv i nije želio više ništa čuti na temu ramazana i odnosa trenera prema igračima koji poste. “Ne izvinjavam se, ali se ne slažem”, zaključio je on.

sportsport

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *