Press "Enter" to skip to content

Sandi Begić nakon pet godina rada u hitnoj službi napušta posao: “Lijepo će biti u Njemačkoj”

Živi i zdravi bili, poručio je Begić.

Još jedan mladić pakuje kofere i odlazi iz BiH u potrazi za boljom budućnošću u Njemačkoj, a riječ je o Sandiju Begiću koji je bio uposlenik u Službi hitne medicinske pomoći Bihać.

Sandi Begić radio je pet godina u ovoj ustanovi, gdje je kako navodi tokom rada bilo ljubavi, stresa, smijeha, dobrog i lošeg, prijateljstva.

Sjećanje na kolege

– Nije uvijek bilo lako. Ali…. Danas biram da zaboravim nepravdu, bahatost, nekolegijalnost, podmetanja, tračeve i sve ostale negativne stvari koje se dešavaju na svakom radnom mjestu. Onima koji su se tim stvarima služili, neka ta djela služe na čast i neka o njima govore. Živi i zdravi bili – poručio je Begić na Facebooku.

Dodao je da bira da pamti i sa sobom ponese ono najbolje što BiH, Bihać i sama hitna služba imaju da ponude. Kaže da sjećanja na kolege i kolegice koji su uvijek bili tu da pomognu, kojima ništa nije bilo teško – ni za pacijenta, a ni za kolegu.

Nema zaborava

– Moju smjenu, na čelu sa “šeficom” – vi se tek ne zaboravljate. Niste zaslužili da vas ikad zaboravim. Vas posebno volim i mnogo vam dugujem. Dobro je poznata činjenica da sa mnom često nije lako, ali vi ste znali – i trpjeli me sve ove godine. Vidjet ćemo da li će mi moj dugačak jezik napraviti problem u nekoj drugoj sredini. Hvala, moji ljudi.

Dodao je da će mu lijepo biti u Njemačkoj, ali volio bi da sve prijatelje, kolege može spakovati u kofer i ponijeti sa sobom.

– Vidjet ćemo se još svakako! Za kraj, još jedna zvučna i svjetlosna u bihaćkoj noći – napisao je.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *