Press "Enter" to skip to content

SANJA VULIĆ: DENIC BEĆIROVIĆ JE ZLOTVOR, PROVODI POLITIKU UČITELJA I SVOG UZORA BAKIRA IZETBEGOVIĆA

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je da je jedini zlotvor i primitivac na političkoj sceni u BiH Denis Bećirović.

Reagujući na Bećirovićeve optužbe na račun predsjednika RS Milorada Dodika, Vulićeva je rekla za Srnu da ovako “primitivne i uvredljive izjave ne bi dali ni u najnecivilizovanijim krajevima, a kamo li jedan od članova Predsjedništva”.

– Pominjanje i prijetnje Miloradu Dodiku nisu put do pozicije predsjednika SDP-a, uostalom, histeričnost Bećirevića potvrđuje da je Zukan Helez obezbijedio većinu glasova za prvog čovjeka stranke – navela je Vulićeva.

Ona je podsjetila da je Opšti okvirni sporazum za mir u BiH jasno definisao da imovina pripada entitetima, a to što bi Bećirović da provodi politiku učitelja i svog uzora Bakira Izetbegovića, pa da BiH islamizuje nije po slovu Dejtona.

– Da međunarodna zajednica poštuje Dejton, ovakve izjave člana Predsjedništva bile bi predmet osude, a sam Bećirović bio bi sankcionisan. Јedina istina u BiH je da dio međunarodne zajednice i određeni Bošnjaci rade na istrebljenju Srba i Hrvata iz BiH – konstatovala je Vulićeva.

Ona je poručila Bećiroviću da prihvati realnost i činjenicu da će Republike Srpske uvijek biti, a islamske BiH – nikada.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *