Press "Enter" to skip to content

SEBIJA O ALIJI IZETBEGOVIĆ: NIKADA NEĆU ZABORAVITI TUGU KOJU SAM OSJEĆALA ZBOG UŽASNE NEPRAVDE KOJA JE UČINJENA MOM RAHMETLI SVEKRU

Sebija Izetbegović, direktorica Kliničko centra Univerziteta u Sarajevu oglasila se na svom Facebook profilu uputivši ramazansku čestitku, prisjetivši se nekih težih trenutaka u prošlosti.

Objavila je fotografiju rahmetli Alije Izetbegovića, prvog predsjednika Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine, podsjetivši kako će sutra biti tačno 40 godina otkako je rahmetli predsjednik odveden u zatvor.

“Bio je uhapšen i osuđen zato što je bio vjernik, hrabri i iznimno obrazovani Bošnjak, pobornik demokratije, slobode izražavanja i građanske države, a protivnik diktature i jednoumlja. Nikada neću zaboraviti tugu koju sam osjećala zbog te užasne nepravde koja je učinjena mom rahmetli svekru i cijeloj porodici. Ali, kako Bog određuje, a ne ljudi, 7 godina nakon toga, Baba Alija postao je predsjednik suverene države Bosne i Hercegovine. Živeći u istoj kući puno smo ramazana skupa ispostili, skupa iftarili, raznih briga, teških bolesti i svakakvih iskušenja predeverali i podijelili, ali i zajedničkih radosti, ljepota i šala doživjeli. Hvala dragom Bogu na svemu. Allah Mubarek Ramazan”, poručila je Sebija Izetbegović.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *