Press "Enter" to skip to content

Selektorica u BiH: Kada je zastava moje zemlje u zraku, tri prsta ne možete dizati. Ako vam se ne sviđa, pedala!

Izbornica ženske pionirske reprezentacije BiH, Jasna Sliško, se našla u središtu skandala nakon što je optužena da je maltretirala dio igračica. Klubovi Feniks i Mladi krajišnik su ju optužili za mobing nad djevojčicama srpske nacionalnosti koje igraju za BiH.

Prema njihovim navodima Sliško je djevojčicama prijetila da će im ‘odsjeći ruku ako podignu tri prsta‘. Srpski mediji pišu i kako im je navodno uzimala mobitele i čitala poruke, te puštala film o genocidu u Srebrenici. Predsjednik Feniksa Darko Kosić ju je optužio i da je jednu od djevojčica izbacila iz autobusa. Sliško se o svemu oglasila na Instagramu.

“Jedino što sam naredila je da se poštuje zastava Bosne i Hercegovine, odnosno himna, jer vas nitko nije natjerao da dođete pod istu. Tu ste i ima da ju poštujete. Ako vam se ne sviđa, pedala! Kada je zastava moje zemlje u zraku, tri prsta ne možete dizati, barem ne u kući gdje sam ja odgovorna”, napisala je Sliško koja je ranije za Glas Srpske demantirala da je djevojčice tjerala da gledaju film o Srebrenici:

“Palac, kažiprst i srednji prst se zajedno neće dizati dok sam ja u reprezentaciji. Za svoje odluke imam podršku ljudi koji su me ovdje postavili, a ne znam zašto dijete od 13 godina ne bi to poštovalo. Apsolutna je laž da je djeci zabranjeno da se prekrste na ulasku u teren ili u sličnim situacijama, a film o Srebrenici, koju uopće ni ne spominjem, jer se ježim na sam spomen, nikada ne puštam. Djeca u reprezentaciji će raditi kako ja kažem. Poštujem svaku vjeru, ali u reprezentaciji se niti jedno dijete nije ni pokušalo prekrstiti, barem koliko sam ja vidjela”, poručila je Sliško, piše Jutarnji.
Instagram Jasna Sliško

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *