Press "Enter" to skip to content

SENAD UBIO BRATA EMIRA: ONI SU SE VOLJELI. EMIR JE SAMO REKAO “MAJKO, UMRIJEH TI JA”

Kantonalni sud u Sarajevu prihvatio je prijedlog Tužilaštva KS te odredio jednomjesečni pritvor 32-godišnjem Senadu Krasniću, koji je uhapšen 9. juna ove godine jer je nožem nasmrt izbo svog mlađeg brata Emira Krasnića (24) u porodičnoj kući u sarajevskom naselju Buča Potok.

Senad Krasnić uhapšen je u 12.30 sati, a tragedija se desila u ulici Safeta Isovića. Prema našim saznanjima, nezvanično, došlo je do svađe između braće, nakon čega je Senad potegnuo nož na brata Emira. Iza Emira je ostao maloljetni sin.

Kako je za Avaz izjavila Majla Nuhić (20), sestra Emirove bivše djevojke, njena porodica je u tuzi i bolu.

“Teško mi je pričati o tome. Iznenađeni smo svi. Oni posljednjih mjesec nisu bili zajedno, a njihovo dijete je kod nas kući. Moja sestra i Emir nisu bili vjenčani. Njihov sin je dijete koje je prije tri godine rođeno u vozilu Hitne pomoći na Željinom stadionu. Nakon dva mjeseca su se razišli, a moji roditelji su uzeli njegovo dijete”, rekla je Nuhić.

Istakla je da je Emir bio veoma dobar zet i da je uvijek njoj i njenoj porodici pomagao.

“Bio mi je kao stariji brat. Niko o njemu lošu riječ neće reći. Bio je vrijedan. Za nas je uvijek bio tu. Svog sina je volio najviše na svijetu. Uvijek ga je posjećivao”, navela je Nuhić.

Kako je kazala za „Avaz“, Emir je živio sa svojom majkom, očuhom i bratom u Buča Potoku. Nuhić, koja studira u Sarajevu, kazala nam je da je redovno imala kontakt s porodicom Krasnić.

Prema njenim tvrdnjama, ona i njena porodica u nedjelju su bili u posjeti kod porodice Krasnić, gdje je ubijen Emir.

“Ubistvo se desilo u petak oko 12, pola 1. Sve pričam prema izjavama njegove majke. Emir je ustao tog jutra, jeo, popio čaj, vratio se u sobu. Onda je njegov brat došao iz grada i sjeo u dnevni boravak. Potom je Senad došao u sobu, gdje su se počeli prepirati. Njegova majka i očuh su bili u dnevnom boravku, a onda je Senad uzeo nož koji se nalazio u blizini i… Prenijeli su ga u dnevni boravak na krevet. Samo je rekao: „Majko, umrijeh ti ja.“ Poplavile su mu usne. Zatim je došla Hitna. Kako kaže njegov očuh, mislio je da će Emir završiti samo s kojim koncem i da neće umrijeti. Tu su njegovog brata uhapsili. Hitna je odvezla Emira, a u subotu ujutro su nazvali njegovi roditelji i pitali: „Gdje nam je sin, što ne dolazi“, oni su rekli: „Vaš sin je odmah umro u kolima Hitne pomoći.“ Niko nije otišao za njim”, kazala je Nuhić.

Rekla je da njenu priču mogu potvrditi i njeni roditelji.

“Senad i Emir su se voljeli, ali nemamo informacije kakav su odnos imali u posljednje vrijeme. I mi smo saznali iz medija sve. Ni nama nije niko rekao razlog”, rekla je Nuhić.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *