Press "Enter" to skip to content

Siniša iz Srbije vratio Šabanu iz Bosne novčanik pun novca. Nakon toga, postali veliki prijatelji

Novčanik na cesti iz svog automobila ugledao Siniša Biljić (39) iz Užica, koji je pozvao policiju, našao se s vlasnikom Šabanom Delićem i sve mu vratio, prenosi avaz.ba.

Šaban Delić, građevinski radnik iz Malešića kod Gračanice, danas bez velikih briga obilježava svoj 45. rođendan, a lako se moglo desiti da ne slavi ni Novu godinu, ni rođendan. On je u ponedjeljak, 28. decembra, u Gračanici izgubio novčanik pun novca, sa svim ličnim dokumentima i bankovnim karticama. Do slavlja mu nikako nije bilo.

Podigao novac
Sreća je u nesreći da je novčanik na magistralnom putu Tuzla – Doboj, u industrijskoj zoni u Gračanici, iz svog automobila ugledao Siniša Biljić (39) iz Užica u Srbiji. Zaustavio se i, kada je vidio o čemu je riječ, odmah se raspitao gdje se nalazi Policijska stanica u Gračanici i vratio novčanik.

Policija je kontaktirala Delićevu suprugu i ubrzo su se susreli vlasnik novčanika i poštenjačina Biljić. Dok je Biljić bio ponosan na ono što je napravio, Delić nije krio radost što mu je vraćeno ono što je izgubio.
Godinama radim na baušteli u Sloveniji. Prije nekoliko dana podigao sam plaću i ušteđevinu te došao kući u Malešiće. U ponedjeljak sam popravljao auto, pa ručao i pošao po sina. U tom trenutku me nazvala supruga i pitala gdje mi je novčanik. Odmah sam počeo roviti po džepovima, ali novčanika s dvije hiljade maraka i 800 eura, dokumentima, karticama, nije bilo. Da me ubijete, ne znam gdje mi je ispao. Tada mi je supruga rekla da idem u policiju. Svašta mi je u toj minuti prošlo kroz glavu, ali je olakšanje bilo ogromno kad sam čuo da je sve nađeno – priča Šaban Delić.

Sreća i ponos
Biljić je kazao da je tokom vožnje na cesti ugledao nešto crno. Htio je najprije to obići, ali se ipak zaustavio i ugledao novčanik. Ni u jednom trenutku nije razmišljao, ni kada je unutra vidio gomilu novčanica.

Odmah sam se raspitao za policiju i odnio novčanik. Imao sam želju upoznati vlasnika, da vidim njegovu reakciju. Osjećao sam ponos, jer sam vratio nešto što nije moje, a i usrećio sam čovjeka. I ja sam vozač u Sloveniji, pa je moje zadovoljstvo bilo još veće kada sam saznao da i on hljeb zarađuje radeći u toj zemlji. Ovako bi reagovao svaki pošten čovjek – naveo je Biljić.

Neizmjerna zahvalnost
Nakon što su razmijenili brojeve telefona i obećali da će ostati prijatelji, Siniša je nastavio put ka rodnom Užicu, a Šaban u Malešiće, uz neizmjernu zahvalu poštenjačini iz susjedne Srbije.
sandzakdanas

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *