Press "Enter" to skip to content

Skandal u Hrvatskoj: Bolnica zataškala da je prvorođeno dijete romsko

Saborski zastupnik romske nacionalne manjine Veljko Kajtazi objavio je da je županijska bolnica u Čakovcu, zajedno s predstavnicima Međimurske županije, prikrila činjenice i obmanula javnost o prvorođenom djetetu ove godine u toj županiji.

Tvrdi da su ignorirali romsko dijete koje je prvo rođeno te da su u medijima i na službenoj Facebook stranici župana objavili fotografije župana, roditelja i djeteta rođenog kasnije istoga dana.

“Neugodno sam iznenađen viješću da je županijska bolnica u Međimurju, zajedno s predstavnicima Međimurske županije, prikrila činjenicu i obmanula javnost o prvorođenom djetetu u Međimurskoj županiji.

Pitamo se zašto se prikrila informacija o prvorođenom romskom djetetu i zašto je ova obitelj preskočena u tradicionalnim medijskim objavama o prvorođenoj djeci? Bojite li se ksenofobičnih reakcija osoba kojima ne bi ugodno sjela informacijama o prvorođenom romskom djetetu? Ima li u ovakvim i sličnim situacijama elemenata diskriminacije, kršenja ljudskih prava?

Očekujem javnu ispriku odgovornih u što kraćem roku, ali ne očekujem da će situacija u Međimurju u 2020. g. biti bolja dok se odnos prema Romima ne promijeni i dok ne dobijemo jednak tretman, poštovanje i uvažavanje našeg ljudskog dostojanstva”, objavio je na Facebooku.

[PRVA BEBA U NOVOJ GODINI U MEĐIMURSKOJ ŽUPANIJI]Neugodno sam iznenađen viješću da je županijska bolnica u Međimurju,…

Gepostet von Veljko Kajtazi am Freitag, 3. Januar 2020

Kajtazi kaže da mu se međimurski župan ispričao telefonom

U razgovoru za N1 kazao je kako mu se međimurski župan ispričao putem telefona, no da očekuje i javnu ispriku.

“Čim su mi dojavili, krenuo sam ka Međimurskoj županiji. Razgovarao sam s medicinskim sestrama koje su bile dežurne i one su mi rekle da je (to bilo upravo tako), ali da mi ne mogu dati ništa podrobnije od onoga što sam već naveo u izvještaju. Očekujem javnu ispriku župana, imajući u vidu da župan sve vrijeme šuti. Osim poslanih prosvjeda, u Međimurskoj županiji ništa ne vidim loše, nego sve gore i gore. Međimurski župan me je nazvao i ispričao se i rekao da je dobio takve informacije iz bolnice”, kazao je Veljko Kajtazi za N1.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *