Press "Enter" to skip to content

SKANDALOZNE IZJAVE ŠEFA RUSKE SVEMIRSKE SLUŽBE: NADAM SE SKOROJ SLOBODI KARADŽIĆA I MLADIĆA

Direktor ruske svemirske agencije Roskosmos Dmitrij Rogozin šokirao je jučer javnost skandaloznim izjavama u kojima kaže da se nada da će osuđeni ratni zločinci Radovan Karadžić i Ratko Mladić biti oslobođeni.

U objavi na društvenoj mreži Twitter Rogozin je Karadžića i Mladića nazvao prijateljima.

“Dva heroja bratskog srpskog naroda i dva moja prijatelja. Od 1994. do 1996. godine često smo se sastajali. Jednom ću vam ispričati o tome detaljno”, napisao je Rogozin na “Tviteru”.

U nastavku je rekao da se nada da će biti oslobođeni.
“Nadam se da će biti izvučeni iz haških tamnica, gdje već dugi niz godina pokušavaju da ih osude za tuđe zločine, koje su inspirisale SAD i njihovi pomagači”, dodao je Rogozin.

Skandalozna je činjenica da Rogozin ili ne zna, ili namjerno ignoriše činjenicu da su i Karadžić i Mladić osuđeni pred Haškim tribunalom za ratne zločine i genocid u Bosni i Hercegovini.

U nastavku je Rogozin ponovo pomenuo Crnu Goru.

“Srbi u Bosni i srpski narod u cjelini ostaju vjerni tradiciji našeg viševijekovnog prijateljstva. Nadam se da će Crnogorci zbaciti izdajnike sa vlasti i vratiti se našoj porodici. Samo sloga Srbina spašava”, naveo je Rogozin.

Podsjećamo, Rogozin je nedavno Crnoj Gori zaprijetio interkontinentalnim balističkim projektilima jer je zatvorila svoj zračni prostor za avion koji trebao dovesti ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova u Beograd.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *