Press "Enter" to skip to content

SKANDALOZNO: Vučić huška kosovske Srbe na sukobe – “Vi zaštitite svoj narod, a mi smo uz vas”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić održao je danas razgovar sa Srbima sa Kosova nakon jutrošnjih incidenata u nekoliko gradova Kosova. Na spomenutom sastanku kosovski Srbi su otvoreno zaprijetili da će se suprostaviti kosovskim vlastima ukoliko se ponove današnje akcije hapšenja.

“Ukoliko se sljedeći put desi nešto ovako, imaćeo opšti otpor. Ma šta to značilo i kako god to shvatili, ali branićemo se svim raspoloživim sredstvima”, rekao je predsjednik Srpske liste Goran Rakić. Slične izjave dali su i drugi predstavnici kosovskih Srba, a onda je riječ uzeo Aleksandar Vučić. Nakon podužeg uvoda Vučić je na skandalozan način pozvao Srbe da se udruže i suprostave kosovskim vlastima, te da će ih Srbija u tome podržati. Ovaj huškački savjet završio je obećanjem da će u takvim obračunima Srbija sigurno pobijediti na Kosovu što je izazvalo veliko oduševljenje prisutnih.

“Ako krenu nasiljem vi zaštite svoj narod, a mi ćemo biti uz vas!”

Nakon ovog skandaloznog obećanja, Vučić je pozvao kososvske vlasti da ne pokušavaju opet da dovode Srbe u red.

“Ako to pokušaju, iako znam da će poslije ove rečenice cijelio svijet tražiti moju glavu, u toj borbi u kojoj moramo da štitimo živote naše djece na Kosovu i njihov opstanak, ne samo da ćemo da zaštitimo djecu, već ćemo u toj borbi i da pobijedimo! – rekao je Vučić i dobio ovacije naroda sa Kosova.

Saff

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *