Press "Enter" to skip to content

Sladić: Ljudi, ovo uopšte ne izgleda dobro, pogotovo kasnije

Bosanskohercegovački meteorolog Nedim Sladić na društvenim mrežama je podijelio vremensku prognozu za Bosnu i Hercegovinu.

– Madden-Julian oscilacija ne želi izaći iz faze 6, 7 i 8 (prilično aktivni Kelvinovi valovi još od zimus, što može imati implikacije na jači El Nino kasnije na jesen) + U-oblik zahvaljujući lomljenju Rossbyevog vala nad sjevernim Atlantikom + pojačana ciklonalna aktivnost nad Sredozemljem = dosta padavina u narednih 10 do 15 dana nad Balkanskim poluostrvom, počevši od srijede.

U spomenutu srijedu, najviše padavina u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima, a manje na sjeveroistoku gdje padavine pristižu prema kraju dana. Folks, does not look good at all, especially later! (Ljudi, ovo uopšte ne izgleda dobro, pogotovo kasnije!) – napisao je Sladić.

Inače, prema srednjoročnoj prognozi koju je objavio Federalni hidrometeorološki zavod, na prostoru naše zemlje nastavlja se razdoblje sa promjenjivim vremenskim prilikama, pa se tako sutra očekuje pretežno oblačno prije podne.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *