Press "Enter" to skip to content

ŠOKANTAN PUTINOV PLAN KOJEG SU OBJAVILI UKRAJINSKI OBAVJEŠTAJCI: PRIPREMA TERORISTIČKI NAPAD, UCJENJIVAT ĆE CIJELI SVIJET!

Glavna obavještajna uprava Ministarstva odbrane Ukrajine objavila je šokantne informacije da je Vladimir Putin naredio pipremu terorističkog napada na nuklearnu elektranu u Černobilu!

“Oni će pokušati da naprave katastrofu u nuklearnoj elektrani Černobil koji je pod ruskom kontrolom, a zatim da optuže Ukrajinu za katastrofu.

Trenutno je nuklearna elektrana Černobil potpuno isključena iz sistema za praćenje Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA). Stanica je bez napona. Vijek trajanja dostupnih dizel agregata je predviđen za 48 sati održavanja sigurnosnih sistema.
Okupatori su odbili da dozvole pristup ukrajinskim majstorima. Umjesto toga, tamo su otišli “bjeloruski stručnjaci” po instrukcijama predsjednika Aleksandra Lukašenka. Među njima, pod maskom radnika nuklearne elektrane, ima i ruskih diverzanata koji su došli da organizuju teroristički napad”, navodi se u objavi.
Istovremeno, ističu oni, poslednjih dana Putinove trupe su napale NE Zaporožje i Harkovski institut za fiziku i tehnologiju (gdje se nalazi eksperimentalni nuklearni reaktor).
“Kako bi imitirali umiješanost ukrajinske vojske u nesreću u Černobilu, okupatori pokušavaju stvoriti lažne “dokaze” kako bi potvrdili svoju verziju. Konkretno, u blizini aerodroma Antonov u Gostomelu primećeni su ruski frižideri za automobile koji su skupljali tela mrtvih ukrajinskih branilaca. Postoji mogućnost da se pretvaraju da su ubijeni diverzanti u zoni Černobila.

Odnosno, bez postizanja željenog rezultata iz kopnene vojne operacije i direktnih razgovora, Putin je spreman da pribjegne nuklearnoj ucjeni svjetske zajednice zarad ustupaka u podršci Ukrajini.

Trenutno Ukrajina, svijet i sama Rusija shvataju da su izjave o umiješanosti Ukrajine u stvaranje nuklearne prijetnje samo inscenacija osrednjeg scenarija. Ipak, ovakve Putinove akcije imaće katastrofalne posljedice po cijeli svijet. Čini se da na to i računa ruski diktator tražeći neprihvatljive ustupke”, naveli su u objavi.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *