ŠOKANTNO – ISLAMISTIČKI KAMP NA IGMANU KOD SARAJEVA

Od ranih jutarnjih sati pristižu islamisti iz cijelog svijeta. Nešto se kuha, a i na ražnju vrti…

Da nismo daleko od istine koju nam mnogi iz regije govore već godinama kazuje i to da su se danas na Igmanu kod Sarajeva od ranih jutarnjih sati počeli okupljati islamisti iz cijelog svijeta.

Žene umotane u crne odore, maskirane od glave do pete, muškarci sa bradama, djeca pa čak i stariji ljudi danas su tiho zauzeli položaje iznad Sarajeva.

Zastrašujući povici “Allahu ekber” odjekivali su sa svih strana pa su se i ptice sa obližnih brda razbježale. Sve je podsječalo na  ’95-u.

Posljednje informacije koje nam donosi naš reporter govore da se nešto kuha, a i na ražnjevima vrti.

Obuka je trajala cijeli dan, odvojeno za muškarce i za žene. Naš reporter svjedoći o hektolitrima kuhanog graha što samo po sebi govori da se “bradonje” opasno naoružavaju.

Oprez svim zemljama u regionu jer oni će se nakon godišnjeg odmora, na koji su ko fol došli u Bosnu, vratiti u gradove diljem Europe i sa sobom ponijeti opasna isparavanja. Inaće bosanski grah daleko se ćuje.

Ono što se moglo ćuti među prisutnim da se pojavio i neki misteriozni  Turčin  ali se pouzdano zna da je hladan i da ga svi iz strahopoštovanja nazivaju Sultan

Ova skupina poznata je i po tome što mlade odgovara od nemorala, kafana i kladionica i tako truje djecu idejama koje nikako ne idu u prilog udruženju kladioničara koje redovno plaća svoje obaveze prema državi, a i dobrovoljno od svojih skromnih zarada izdvaja sredstva za obrazovanje i humanitarne akcije širom Bosne i hercegovine.

U više navrata iz zraka smo vidjeli da se postrojavaju u nekakve redove, dok im jedan od njih predvodi nekakvu vježbu koju su ponavljali u nekoliko navrata. Jako su složni i svi u glas ćas na desnu čas na lijevu stranu okreću glavu i pozdravljaju tajnovitog vođu.

Tek su se u kasne predakšamske sate počeli razilaziti.

Tekst je satiričnog sadržaja

B.I.

IMLTV.press

Portal Svjetlo Dunjaluka

Iznesite svoje mišljenje

Komentara