Press "Enter" to skip to content

SPORTSKI SVIJET JE ZGROŽEN, IRANSKE VLASTI UČINILE ONO NAJGORE! POGUBLJEN SPORTSKI AS I MILJENIK NARODA

Ni na inzistiranje sportske javnosti Iranci se nisu obazirali, sprovedena je osuda na smrt.

Iranski prvak u hrvanju 27-godišnji Navid Afkari je pogubljen nakon što je osuđen jer je na smrt nožem izbo zaštitara na antivladinim prosvjedima 2018., javljaju iranski državni mediji u subotu.

Afkari je pogubljen “jutros nakon što je zakonska procedura provedena do kraja na inzistiranje roditelja i obitelji žrtve”, prenijeli su mediji riječi predsjednika pravosudnog odjela u pokrajini Fars. Afkari je osuđen zbg smrti zaštitara na dvije smrtne kazne.

Prošli je tjedan Međunarodno udruženje sportaša (WPA), koje okuplja više od 85.000 sportaša, pozvalo na izbacivanje Irana iz svjetskog sporta ako tamošnje vlasti pogube Afkarija.

Mladi sportaš osuđen na smrt! Predsjednik UFC-a preklinje Iran, a u priču se uključio i Trump!
Međutim, postojala je sumnja da je Afkari mučen kako bi dao lažno priznanje. Prema aktivistima za ljudska prava, uspješni hrvač je samo mirno prosvjedovao, dok je njegov odvjetnik tvrdio kako nema dokaza za njegovu krivnju.

Iransko pravosuđe negiralo je tvrdnje o mučenju.

“Afkari je nožem ubio nevinog čovjeka i priznao je na sudu. Sud je donio smrtnu kaznu na temelju jakih dokaza, a Vrhovni sud je podržao takvu presudu”, navodi se u priopćenju suda.

sportske.jutarnji.hr

Budi prvi i podijeli ovo sa prijateljima:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *