Press "Enter" to skip to content

SRAMOTNO: OSVANULI PLAKATI U POJEDINIM BH. GRADOVIMA, ŠALJU SE PORUKE PODRŠKE PUTINU

Gotovo cijeli svijet jedinstven u osudi predsjednika Rusije Vladimira Putina i njegove odluke da pokrene invaziju na Ukrajinu. Mnoge države uvode sankcije Rusiji, ili šalju vojnu i humanitarnu pomoć Ukrajini.

Čak su i dojučerašnji Putinovi politički prijatelji počeli shvatati u kakvu propast ruski predsjednik gura Ukrajinu, Rusiju, a još nije isključena mogućnost ni sukoba širih razmjera. Tako je, recimo, turski predsjednik Recep Tayyip erdogan najavio da neće dozvoliti prolaz ruskim brodovima kroz Bosfor i Dardanele. Među onima koji su podržali odluku EU o isključenju Rusije iz SWIFT-a je navodno i mađarski premijer Viktor Orban. Čak ni predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nije otvoreno stao na Putinovu stranu, nego je pozvao na mir i obustavu sukoba.
Međutim, u istočnom dijelu BiH, tačnije u općinama Bratunac i Srebrenica, sasvim druga slika. Na javnim oglasnim mjestima se mogu vidjeti plakati podrške Vladimiru Putinu. Time su se pojedinci u RS-u otvoreno stavili na stranu zla, ugnjetavanja slabijih, zločina…
Nije prvi put da se pojedinci u ovim mjestima opredijele za ovakvu stranu. Za nadati se da je posljednji put, piše Oslobođenje.

crna hronika

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *