Press "Enter" to skip to content

SRNA REKAO ZA BH. GRADOVE ČAPLJINU I GABELU DA SU DIO HRVATSKE

Proslavljeni hrvatski nogometaš, a danas sportski direktor ukrajinskog Šahtara Darijo Srna, za bh. gradove Čapljinu i Gabelu rekao je da su dijelovi Hrvatske.

Gostujući u emisiji na kanalima Arene Sport, Srna se prisjetio anegdote s početka nogometne karijere te govorio i ispričao kako je kao kadet Neretve igrao pod lažnim imenom. U zanosu svojatanja, za dva bh. grada rekao je da su to dijelovi Hrvatske.

“Tamo što naučiš, u tom dijelu Hrvatske gdje sam ja odrastao – Gabela, Čapljina, Metković, takav fakultet ne možeš završiti nigdje. Ni u Londonu, ni u New Yorku, nigdje”, rekao je Srna. Snimak možete pogledati ovdje.

“Životni fakultet?”, upitao ga je Mario Stanić, voditelj emisije, na što je Srna potvrdno dodao: “Tako je.”

Paradoks je to da Srna trenutno radi kao sportski direktor Šahtara iz Donjecka, grada koji je pod kontrolom proruskih separatista od 2014. godine i iz kojeg je ovaj uspješni evropski klub doslovno protjeran.

Darijo Srna rođen je 1. maja 1982. godine u Metkoviću, a nakon što je do 1999. godine igrao za NK Neretva, otišao je u Hajduk i tamo napravio prve ozbiljne nogometne korake.

Uslijedio je transfer u Šahtar iz Donjecka za koji je igrao punih 15 godina, a još je jednu sezonu odigrao u Italiji u dresu Cagliarija. Za reprezentaciju Hrvatske je debitovao 2002. godine, a nastupao je sve do 2016. godine.

Trenutno je sportski direktor Šahtara iz Donjecka piše Klix

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *