Press "Enter" to skip to content

ŠTA ĆE BITI SA UČIONICOM U KOJOJ JE UBIJENO PETORO DJECE ODJELJENJA 7/2 I RANJENO ŠESTORO ĐAKA I NASTAVNICA?

Dejan Ristić, direktor Muzeja žrtava genocida, ujedno i član saveta roditelja Osnovne škole “Vladislav Ribnikar” rekao je da se učionica u kojoj se prošle nedjelje desio masakr nikada više neće koristiti.

To je učionica u kojoj je ubijeno petoro djece odjeljenja 7/2 i ranjeno šestoro đaka i nastavnica.

“Svi zajedno smo doneli odluku o tome, na nivou škole, to je da ta učionica u kojoj se desio zločin više nikada ne bude korišćena kao učionica. Postaće memorijalna učionica, posvećena dečici koja su stradala, dečici koja su ranjena i koja će se Bože zdravlja oporaviti i našem Draganu, tom divnom čuvaru koji je bdeo nad našom decom u ono vreme kada su se ona nalazila u školi”, rekao je Ristić za emisiju “Oko” RTS-a.

Prema njegovim riječima, ako pokuša da napravi paralelu, u našoj prošlosti, koja bi donekle ličila ovoj tragediji, onda bi to bilo strijeljanje đaka u Kragujevcu oktobra 1941. godine.

“To su deca koja su izvedena iz škole i streljana. Ovaj put su naša deca streljana u školi. Veoma je važno da budemo svesni toga šta se desilo, koje su to razarajuće posledice po društvo”, naveo je Ristić i dodao da je ovo tragedija koja je potpuno razorila srpsko društvo.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *