Press "Enter" to skip to content

Šta je Milorad Dodik govorio o Radovanu Karadžiću i Srebrenici nekada, a šta priča sada

Komentarišući svoje ranije izjave, u kojima je tvrdio kako je Radovan Karadžić ratni zločinac, a da je u Srebrenici počinjen genocid, predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik je izjavio kako je bio izmanipulisan i kako je griješio u to vrijeme.

“Tada sam vjerovao u pravosuđe, ali sada vidim da je to manipulacija. Nikada od mene nećete čuti da su Srbi počinili genocid”, kazao je Dodik gostujući na Face TV kod Senada Hadžifejzovića. Međutim, nije tako govorio ranije…

U jednom dijelu razgovora Dodik je ponovio poznatu “mantru” o tome kako je 150.000 Srba otjerano iz Sarajeva, dodao je i kako su oni ostavili 50.000 stambenih i poslovnih jedinica, vrijednih 50 milijardi maraka.

Međutim, suočen sa činjenicom da je u Sarajevu moguće da osoba srpske nacionalnosti obavlja visoke političke dužnosti, a da je to u Bana Luci nemoguće, samo je kazao: “Nemamo dovoljno zrelog političkog kandidata, kojeg bi mogli predložiti”.

Također je, u svom arogantnom stilu, govoreći o tome zašto Bošnjake uporno naziva muslimanima, kazao kako Bošnjaka nije ni bilo kada se on školovao i da mu je termin muslimani ostao iz tog perioda.

Istakao je i kako nije ruski čovjek, te da nema problema da razgovara ni sa Rusijom, ni sa EU, ni sa SAD-om, ali da svakome otvoreno kaže ono što misli.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *