Press "Enter" to skip to content

ŠTA SE DEŠAVA SA VLADIMIROM PUTINOM? RUSKI PREDSJEDNIK PONOVO SE NEKONTROLIRANO TRESAO NA POZORNICI (VIDEO)

Nagađanja o zdravlju Vladimira Putina porasla su nakon što je ruski čelnik prikazan kako se vidno trese tokom ceremonije dodjele nagrada prije dva dana.

Putin je stajao pored jednog od dobitnika državne nagrade Ruske Federacije kada ga je snimila kamera. Razgovori o zdravlju ruskog predsjednika se ne stišavaju otkako je Putin pokrenuo invaziju na Ukrajinu u februaru ove godine.

Tokom ceremonije Putin je izgledao nestabilno na nogama dok je slušao kako ruski reditelj Nikita Mihalkov prima nagradu kojom se nagrađuje njegov rad u umjetnosti, prenosi “Daily Star”.
Na snimku se vidi kako Putin stoji tik uz podij, s rukama ispruženim uz bok dok se bori da miruje, očito se njišući naprijed-natrag.

Također se može vidjeti kako trese nogama.
Stručnjaci koji su promatrali Putinovo ponašanje tokom posljednjih nekoliko mjeseci primijetili su kako ruski čelnik bizarno izvija noge dok je sjedao.

Tokom sastanka sa svojim kolegom iz Tadžikistana u maju, primijećeno je kako se Putinovo lijevo stopalo više puta trzalo dok se činilo da mu se koljeno srušilo prema unutra.

Čvrsto je naslonio nogu na tlo, ali promjena držanja nije pomogla da se donji dio noge prestane trzati.

U martu je Kremlj bio prisiljen javno objaviti da je Putinovo mentalno stanje “normalno” usred upornih glasina da bi mogao biti ozbiljno bolestan ili čak umrijeti.

Pojačao retoriku
Osim tvrdnji da Putin boluje od raka, drugi analitičari sugeriraju da bi ruski čelnik mogao bolovati od Parkinsonove bolesti.

Poremećaj mozga utječe na motoričke sposobnosti i potencijalno bi mogao objasniti Putinovu borbu da mu se noge ne tresu. Uprkos svojoj potencijalnoj bolesti, Putin je nastavio s ratom protiv Ukrajine i ponovo je pojačao svoju neprijateljsku retoriku.

Na jednoj od rijetkih konferencija za novinare uporedio je svoje djelovanje u Ukrajini s ratom koji je Petar Veliki vodio kako bi proširio i ojačao Rusko Carstvo.

Snimak možete pogledati OVDJE.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *