Jedan izraelski navijač bio je izložen prijetnjama, uznemiravanju i nasilju u Moskvi. Čovjek koji je nosio izraelsku zastavu na ramenima šetao se Crvenom trgom, a onda mu je grupa muškaraca počela dobacivati: “Palestina” i “Izrael kur*a”.

Izraelac je odmah krenuo da se udaljhava od tog mjesta, kako bi izbjegao eventualni sukob, ali su mu dobacivali “Palestina”, nastavili su ga vrijeđati, a navodi se da je riječ bila o grupi navijača reprezentacije Tunisa. U odvojenom incidentu, jedan je mahao izraelskom zastavom tokom utakmice Portugala i Maroka, ali je umalo dobio batine i pretrpio je razne uvrede na račun svoje države, mada se kasnije u medijima pojavila i priča kako je frka nastala zbog dresa kojeg je Mehdi Benatia bacio u blizini izraelskih navijača.

Svjetsko prvenstvo u Rusiji igra se u 11 gradova i milioni navijača iz cijelog svijeta doputovali su u Rusiju, a tu je i veliki broj Izraelaca. Izrael nije učesnik na Mundijalu, ali pojedini izraelski navijači došli su da gledaju utakmice Mundijala. Jedna Facebook grupa objavila je čak video-snimak incidenta na Crvenom tragu s nazivom “Kada Tunižani love Izraelce u Moskvi i pjevaju Palestini”.

https://youtu.be/CJ1tnCIHaok

omlaca.blogspot.ba

Portal Svjetlo Dunjaluka

Iznesite svoje mišljenje

Komentara