Press "Enter" to skip to content

STIGLE PRVE ČESTITKE IZ RUSIJE: BRAVO, SRBIJO! BRAVO, MAĐARSKA!

Izbori u Srbiji i Mađarskoj potvrdili su suverenitet tih zemalja, ocijenio je potpredsjednik Savjeta Ruske Federacije Konstantin Kosačov. On je na Telegramu napisao da se istinske suverene države Europe mogu nabrojati na prste jedne ruke.

“Pored Rusije, to su Bjelorusija, Armenija, Turska i, što su jasno potvrdili jučerašnji izbori, Srbija i Mađarska”, napisao je Kosačov na Telegramu, prenosi Tanjug. Prema njegovoj ocjeni, na drugoj strani su Njemačka, Francuska i Italija. Kosačov smatra da je to rezultat destruktivne poslijeratne politike Sjedinjenih Američkih Država koja se sastoji, kako je naveo, “u njenoj suverenizaciji pod antiruskim zastavama NATO-a”.

Vučić i Orban pobijedili na izborima
“Bravo Srbijo! Bravo Mađarska! Bravo prava i suverena Europo”, napisao je Kosačov.
Na predsjedničkim izborima održanim jučer u Srbiji, na osnovi rezultata s 90,71 posto biračkih mjesta koje je obradila Republička izborna komisija, trenutno najviše glasova ima Aleksandar Vučić – 59,55 posto, a na osnovi 91,02 posto obrađenih biračkih mjesta trenutno najviše, na parlamentarnim izborima, ima koalicija okupljena oko SNS-a “Zajedno možemo sve” – 43,45 posto, što je oko 122 zastupnička mjesta.

Premijer Mađarske Viktor Orban proglasio je sinoć pobjedu na parlamentarnim izborima nakon što je stranka Fidesz, čiji je lider, osvojila više od polovine glasova.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *