Press "Enter" to skip to content

STIJENA SE ODRONILA NA PORODIČNU KUĆU U KOJOJ SE NALAZILA NASTRADALA ELMIRA (28)

Djevojka rođena 1994. godine preminula je večeras u bolnici Mostar gdje je dovežena sa teškim tjelsnim povredama usljed pada stijene na njenu porodičnu kuću u Stocu, potvrđeno je za „Nezavisne“ iz Civilne zaštite Stolac.

Dio stijene odronio se na porodičnu kuću u Stocu usljed snažnog zemljotresa koji je večeras nekoliko minuta iza 23 časa potresao Bosnu i Hercegovinu i region.
„Nažalost možemo potvrditi tužnu vijest djevojka koja se u trenutku potresa zadesila u svojoj obiteljskoj kući večeras je preminula u bonici u Mostaru. Sa njom su u kući nezvanično bila još dva članaa obitelji. Stepan njihovih ozljeda nije nam poznat trenutno“, kazali su za „Nezavisne“ iz Civilne zaštite Stolac.
Uprkos naporima ljekara i dugoj reanimaciji djevojka je podlega povredama.

Njeni roditelji su lakše povrijeđeni, a nakon što se na njihovu kuću u mahali Kukavac obrušila ogromna stijena.

Iz Doma zdravlja u Stocu je rečeno da su imali i veći broj građana sa napadom panike.
Inače, smrtno je stradala Elmira Sefo, a ispred bolnice se okupila rodbina preminule djevojke iz Stoca. Svi su u šoku.
„Više pacijenata zatražilo je medicinsku pomoć u Domu zdravlja Stolac tokom noći. Riječ je većinom o lakšim ozljedama uslijed paničnog bježanja iz prostorija u kojima su se nalazili. Jedan pacijent je zbrinut zbog povreda nastalih od pada zvučnika u jednom od kafića. Ozljede nešto težeg stupnja zabilježene se kod obitelji iz Stoca na čiju je kuću pao komad stijene ili kamenje sa obližnjeg brda. Oni su sanitetskim vozilom transportirani u bolnicu Mostar“, kazao je za „Nezavisne“ dežurni ljekar Doma zdravlja Stolac.

Nezvanično u Mostaru nema povrijeđenih, ali je na ulicama zavladala panika. Na terenu su pripadnici Civilne zaštite, policije, vatrogasci i hitne pomoći.
crna hronika

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *