Press "Enter" to skip to content

Stiže drastična promjena vremena: Najpoznatiji mladi meteorolog u BiH najavljuje da će snijeg u našoj zemlji pasti već ove sedmice!

Na jugu naše zemlje puhat će mjestimično jaka bura tako da ni tamo neće biti posve prijatno

Prema najavama meteorologa, ove sedmice očekuje nas temperaturni rolerkoster. Usred sedmice doći će do naglog zahlađenja, kad će temperature pasti i više od 10 stepeni, uz kišu i pljuskove, a na nekim planinama u BiH očekuje se i snijeg.

Meteorolog amater Nedim Sladić rekao je da će se vrijeme pogoršati već od srijede, prema sredini dana. Naoblačenje koje će uslijediti sa sjeverozapada, zahvatit će i našu zemlju.

– Dolazi do pada temperature zraka, a na najvišim planinama može doći do prve pojave snijega. To već možemo očekivati u četvrtak. Na jugu naše zemlje puhat će mjestimično jaka bura tako da ni tamo neće biti posve prijatno – ustvrdio je Sladić.

Obilnija kiša očekuje se na zapadu, jugozapadu i sjeverozapadnim područjima naše zemlje.

Najviše dnevne temperature u BiH će biti do 10 stepeni, na jugu oko 15, a postepena stabilizacija vremenskih prilika očekuje se od petka.

Prema Sladićevim riječima, očekuje nas hladniji oktobar od prošle godine.

– Naročito nas ta hladnija epizoda očekuje u prvoj polovini mjeseca, kad će biti i više padavina. Nakon toga, trebalo bi očekivati temperature koje su u prosječnim vrijednostima – kazao je Sladić Avazu.

Budi prvi i podijeli ovo sa prijateljima:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Zabranjeno kopiranje!