Press "Enter" to skip to content

Stravična nesreća kod Hadžića: Poginule dvije žene i beba od 4 mjeseca

Izvor: Faktor.ba

Na magistralnom putu M-17 Hadžići- Pazarić, u mjestu Zovik, nedaleko od Sarajeva, saobraćaj je u potpunosti obustavljen zbog teške nesreće u kojoj je troje smrtno stradalih. U nesreći koja se desila u 13:25h su učestvovali kamion mješalica i putničko vozilo peugeot 307. Na teren su izašli pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo (KS), a specijalci su blokirali prilaz mjestu saobraćajne nesreće. Saobraćaj se preusmjerava preko Gradca. Tužilac iz Tužilaštva Kantona Sarajevo stigao je na mjesto tragedije te je nakon toga i zvanično počeo uviđaj.

Prema potvrđenim informacijama, a koje je predstavnik za javnost MUP-a KS Mirza Hadžiabdić dao novinarima, stradale su dvije žene i dijete.

Do nesreće je došlo kada se putnički automobil u kojem su se nalazile stradale osobe direktno sudario s kamionom. Prema izjavi Hadžiabdića, vozaču kamiona je također ukazana medicinska pomoć i on se nalazi na mjestu nesreće. O uzrocima i okolnostima nesreće za sada nije mogao konkretno govoriti. Šta se tačno dogodilo, trebalo bi biti poznato nakon uviđaja.

Kamion “miješalica” direktno se sudario sa putničkim automobilom, pri čemu je auto gotovo u potpunosti uništen…

Ono što je vidljivo na mjestu događaja je da je putnički automobil prešao u lijevu traku i direktno se sudario sa kamionom koji je prevozio beton.

Kako je za Faktor posvjedočio jedan od očevidaca događaja, on je dotrčao do unesrećenih, ali u tom momentu niko nije davao znakove života.

– Neki momci su već bili razvalila vrata automobila. Pokušali su izvući unesrećene. Na zadnjem sjedištu je bila beba. Međutim, niko nije pokazivao znakove života. Jedino što su mogli uraditi je da čekaju dolazak policije i ljekara. Koliko sam vidio, u autu “peugeot 307” su bile i dvije žene…

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se danas dogodila kod Hadžića nedaleko od Sarajeva poginule su tri osobe – dvije žene i jedno dijete.

Predstavnica za javnost Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić potvrdila je da su u saobraćajnoj nesreći poginule tri osobe te da uviđajem rukovodi dežurni tužilac.

Iz BIHAMK-a je navedeno da je obustavljen saobraćaj zbog saobraćajne nesreće koja se dogodila kod mjesta Zovik na magistralnom putu M-17 Hadžići – Pazarić. Dok traje obustava, saobraća se preko Gradca.

Budi prvi i podijeli ovo sa prijateljima:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Zabranjeno kopiranje!