Press "Enter" to skip to content

Supruga Muamera Zukorlića: Moja djeca i ja smo potreseni i uznemireni navodima o navodnom trovanju koji su danas izrečeni

Djeca i ja zahtjevamo da što prije dobijemo cjelokupne informacije o izrečenim navodima, na koje imamo apsolutno pravo, zahtjevamo ekshumaciju i obdukciju, istakla je.

Sin Muamera Zukorlića i predsjednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić na vanrednoj konferenciji za medije koja je održana danas, je rekao da su laboratorije iz inostranstva navele da Muamer Zukorlić nije preminuo prirodnom smrću i da postoji mogućnost da je otrovan teškim metalima.

Na zvaničnom instagram profilu se oglasila i supruga rahmetli Muamera Zukorlića, Elma Zukorlić.

– Nakon održane konferencije za štampu koja je organizovana u prostorijama Fakulteta za islamske studije u Novom Pazaru, u prisustvu šire mase ljudi, a na kojoj je prisustvao moj sin Amir Zukorlić, pozvan neposredno pred samu konferenciju, dajem sljedeće saopštenje:

Moja djeca i ja smo jako potreseni i uznemireni navodima koji su danas izrečeni, također, nemamo nikakave informacije da je analiza uzorka rađena, kao ni u kojoj zemlji i u kojim laboratorijama su vršene analize. Sve što znamo saznali smo putem medija. Djeca i ja zahtjevamo da što prije dobijemo cjelokupne informacije o izrečenim navodima, na koje imamo apsolutno pravo, zahtjevamo ekshumaciju i obdukciju, ali i ono što se nije čulo na konferenciji, da želimo, ukoliko navodi budu tačni, da se pokrene istražni postupak i krivac nađe i izvede pred lice pravde – napisala je Elma Zukorlić.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *